Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Συνέντευξη Ζάεφ στον Alpha

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://youtu.be/xsrZJ4vBSsY

Στην πρώτη συνέντευξη που δίνει σε ελληνικό Μέσο, ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, επαναλαμβάνει την πρόθεσή του να συμβάλει στη διαπραγμάτευση, με αμοιβαίες υποχωρήσεις, στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Απευθυνόμενος τόσο στον ελληνικό λαό, όσο και στον λαό της χώρας του, αναφέρει πως το συμφέρον των δύο χωρών είναι να βρεθεί λύση μέσα στο α’ εξάμηνο του 2018.
Ο Ζόραν Ζάεφ αποκηρύσσει τις πρακτικές του προκατόχου του, Νίκολα Γκρουέφσκι, και εξηγεί γιατί δεν συμφωνεί με τη θέση των προηγούμενων Πρωθυπουργών, δηλαδή πως «οι Σκοπιανοί είναι οι μοναδικοί κληρονόμοι του Μ. Αλεξάνδρου».
Μιλά για τον Αλέξη Τσίπρα και το κοινό συμφέρον Ελλάδας και ΠΓΔΜ. Αποκαλύπτει τι κοινό έχει με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και πως αυτό, κατά τη γνώμη του, «ίσως ο Θεός το έφερε έτσι, για την ανεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ». Ο Ζόραν Ζάεφ μιλά, ακόμα, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πάνο Καμμένο.
Μέσα από τη συζήτηση διαφαίνονται οι προθέσεις της πλευράς των Σκοπίων και ο βαθμός των υποχωρήσεων που είναι διατεθειμένα να κάνουν τα Σκόπια.
[alphatv]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ