Αγώνες Ανωμάλου Δρόμου – DAY RUN 2018

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

day run logo
Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018, στις εγκαταστάσεις της Αεροπορικής Βάσης Δεκελείας (Τατόι), θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες Ανωμάλου Δρόμου με την ονομασία Day – Run 2018, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Στρατιωτικού Αθλητισμού, όπως καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM), ταυτόχρονα με τον 64 ο Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου της Πολεμικής Αεροπορίας, ως εξής:

Ώρα: 10:45 Εκκίνηση Δρόμου 4.000 μέτρων Γυναικών / Σπουδαστριών
Ώρα: 11:15 Εκκίνηση Δρόμου 8.000 μέτρων Ανδρών / Σπουδαστών
Στους εν λόγω αγώνες, συμπεριλαμβάνονται και οι παρακάτω αγώνες των εξής πρωταθλημάτων:
Των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (ανδρών και γυναικών) έτους 2018.
Των Στρατιωτικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (μαθητών και μαθητριών) έτους 2018.
Κατά τη συγκρότηση των αντιπροσωπευτικών ομάδων των Κλάδων των ΕΔ, των Αρχηγείων των ΣΑ, καθώς και των Στρατιωτικών Σχολών των ΕΔ και των ΣΑ, δεν θα υπάρξει όριο συμμετοχών, προκειμένου να επιτευχθεί μαζική συμμετοχή, λόγω του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Στρατιωτικού Αθλητισμού.
Στους υπόψη αγώνες θα διεξαχθούν οι αποστάσεις έως 8.000 μέτρων για τους άνδρες / σπουδαστές και έως 4.000 μέτρων για τις γυναίκες / σπουδάστριες και θα υπάρξουν ξεχωριστές κατατάξεις για κάθε κατηγορία αγώνα – πρωταθλήματος.
Οι δηλώσεις συμμετοχής, θα πραγματοποιηθούν με ευθύνη των, συμπληρώνοντας την φόρμα εγραφής, χωριστά για κάθε αθλητή / αθλήτρια, που θα βρείτε στο παρακάτω link:
https://goo.gl/forms/VtiY7cdu8XmC7CTG3
Δυνατότητα υποβολής δηλώσεων συμμετοχής μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018. Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας, ουδεμία δήλωση θα γίνεται δεκτή.
Σε περίπτωση που κάποια Υπηρεσία Κλάδου των ΕΔ, ή Αρχηγείου των ΣΑ, ή Σχολή, αδυνατεί να αποστείλει τις δηλώσεις συμμετοχής στην ανωτέρω ηλεκτρονική διεύθυνση, θα πρέπει να ενημερώσει άμεσα τους Επιτελείς του Τμήματος Αθλητισμού της Γραμματείας ΑΣΑΕΔ, (τηλέφωνο: 210-9630043), προκειμένου να εξευρεθεί λύση.
Επισημαίνεται ότι οι αθλητές και αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στους αγώνες, θα πρέπει να έχουν περάσει από Ιατρική εξέταση και θα πρέπει να τη φέρουν μαζί τους απαραίτητα την ημέρα του αγώνα.
Επίσης θα υπάρξει βαθμολογική κατάταξη για Βετεράνους αθλητές και αθλήτριες από 40 ετών και άνω (δηλαδή γεννημένοι νωρίτερα την 1 Ιανουαρίου 1978. Οι δρομείς της κατηγορίας Βετεράνων (άνδρες και γυναίκες), κατατάσσονται σύμφωνα με το σύστημα ηλικιακής διαβάθμισης που έχει θεσπιστεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Βετεράνων Αθλητών (World Masters Athletics Association), όπου νικητές αναδεικνύονται οι τρεις πρώτοι αθλητές – αθλήτριες που επιτυγχάνουν την μεγαλύτερη ποσοστιαία απόδοση που προκύπτει βάσει της επίδοσης σε συνάρτηση με την ηλικία και το φύλλο.
Ως παράδειγμα αναφέρεται: Ένας βετεράνος άνδρας – αθλητής ηλικίας 45 ετών που έτρεξε την απόσταση των 8 χλμ σε επίδοση 32:22 συγκεντρώνει σύμφωνα με το παραπάνω σύστημα αξιολόγησης ποσοστό 71,99%. Ενώ αντίστοιχα στον ίδιο αγώνα ένας άνδρας – αθλητής ηλικίας 42 ετών που τερμάτισε με επίδοση 32:15 συγκεντρώνει ποσοστό 70%. Ως εκ τούτου, νικητής αναδεικνύεται ο πρώτος αθλητής, παρόλο που έχει τερματίσει σε χειρότερη θέση από τον δεύτερο αθλητή του παραδείγματος.
Στους αγώνες θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, όπως καθορίζεται από τις Τεχνικές Διατάξεις του ΣΕΓΑΣ και θα ισχύσουν οι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ, όπως αυτές έχουν τροποποιηθεί κατά το έτος 2017, αναφορικά με την οργάνωση αγώνων εκτός σταδίου.
Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στο χώρο του αγώνα το αργότερο μέχρι στις 09:30, προκειμένου να παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους (Bib Numbers) από τη Γραμματεία των αγώνων, που θα λειτουργεί από τις 08:30, καθώς και να συμμετάσχουν στην τελετή έναρξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ