Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Μετά από 20 χρόνια άρχισε η δική του Μαντέλη για την μίζα από τη Siemens!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 621920 χρόνια προστασίας στον Σημίτη και τους συνεργούς του προσέφεραν οι νταβατζήδες. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν. Η δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της.

Ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα συνεχιστεί στις 17 Ιανουαρίου ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας η δίκη σε δεύτερο βαθμό του πρώην υπουργού επί κυβερνήσεων Σημίτη, Τάσου Μαντέλη, που αφορά σκέλος του σκανδάλου της Siemens, και συγκεκριμένα μίζα 450.000 γερμανικών μάρκων, η οποία δόθηκε για το σύστημα ψηφιοποίησης του ΟΤΕ.

Γράφει η: Δέσποινα Μπρούσαλη

Η διαδικασία τη Δευτέρα αναλώθηκε με την υποβολή ενστάσεων. Η υπεράσπιση του κ. Μαντέλη αρχικά ζήτησε την αποβολή του δημοσίου από τα έδρανα της Πολιτικής Αγωγής. Στη συνέχεια υπέβαλλε ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου και ζήτησε την απαλλαγή του πρώην υπουργού με τον ισχυρισμό ότι, στην Ελβετία, που κατατέθηκαν τα χρήματα στον κ. Μαντέλη και θεωρείται τόπος τέλεσης του αδικήματος, η δωροδοκία τότε δεν ήταν αδίκημα.

Το αδίκημα που βαρύνει τον Τάσο Μαντέλη και τους συγκατηγορουμένους του (Ηλία Γεωργίου πρώην στέλεχος της Siemens και Αριστείδη Μαντά, συνεργάτη του πρώην υπουργού) είναι αυτό της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, (“ξέπλυμα βρώμικου χρήματος”) καθώς η πράξη της δωροδοκίας έχει παραγραφεί.

Πρωτοδίκως οι Τάσος Μαντέλης και Ηλίας Γεωργίου είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και 12 ετών, αντίστοιχα (φυλάκιση 40 μηνών για απλή συνδρομή στο “ξέπλυμα” είχε επιβληθεί στον κ. Μαντά) και είχαν αφεθεί ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους σε δεύτερο βαθμό με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων και η καταβολή χρηματικής εγγύησης.

Το δευτεροβάθμια δικαστήριο διέκοψε για τις 17 Ιανουαρίου και επιφυλάχθηκε να αποφανθεί επί των ενστάσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ