Ένα βήμα πριν από τη διάσπαση η Νέα Δημοκρατία – Σε τραγικό αδιέξοδο ο Μητσοτάκης!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

mitsotakis_kyriakos
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθεί το διχασμό που προκαλεί στο κόμμα του το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ενώ ο ίδιος είναι εγκλωβισμένος στην κυριολεξία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χαράξει τακτική και κυρίως στρατηγική ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων.
ΤΟ ΒΑΘΥ σύστημα της Δεξιάς, παραεκκλησιαστικοί παράγοντες και επαγγελματίες υπερπατριώτες προκαλεί διαλυτικές τάσεις στη ΝΔ, που εμφανίζεται αδύναμη να διαχειριστεί τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.
Ο ακροδεξιός βραχίονας της ΝΔ και οι εκκλησιαστικοί παράγοντες πρωτοστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, βγάζουν από τα χρονοντούλαπα τα λάβαρα της… επανάστασης και ετοιμάζονται για μια ακόμα φορά να παίξουν το ρόλο των… όψιμων Μακεδονομάχων.
Ήδη έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη για τις 21 Ιανουαρίου, ενώ ο Μητροπολίτης Άνθιμος έχει αναλάβει πρωτοβουλία για να οργανώσει μια μεγάλη συγκέντρωση υπό την ομπρέλα της εκκλησίας.
Τα χάπενινγκ αυτά ενισχύονται ποικιλοτρόπως και από διάφορους θεσμικούς παράγοντες, που έχουν σχέση με το κόμμα της ΝΔ.
Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η προσπάθεια του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα να διεκδικήσει αυτόνομο ρόλο και αυτοδύναμη παρουσία, κόντρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Με όχημα την μέχρι τώρα αδιαλλαξία των Σκοπίων, κάποιοι επιχειρούν να στήσουν ένα θερμό σκηνικό και να δρομολογήσουν εξελίξεις στην κατεύθυνση συγκρότησης ενός νέου πολιτικού φορέα.
Εξάλλου η φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψει τις ανάγκες του βαθέως συστήματος της Δεξιάς.
Η κυβέρνηση που άνοιξε το ζήτημα της επίλυσης του Σκοπιανού, παρακολουθεί το μπάχαλο που έχει διαμορφωθεί στη Νέα Δημοκρατία, το οποίο αναμένεται να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανοίγει ακόμα τα χαρτιά του για το όνομα των Σκοπίων αλλά προωθεί με κάθε τρόπο την επίλυση του προβλήματος.
Άλλωστε δεν συμφέρει με τίποτα την Ελλάδα αυτή η εκκρεμότητα, γιατί ο χρόνος λειτουργεί όπως αποδείχτηκε σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.
Η κυβέρνηση των Σκοπίων, που πιέζεται από Αμερικανούς και Ευρωπαίους, για πρώτη φορά κάνει υποχωρήσεις που ικανοποιούν την Αθήνα.
Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας δεσμεύεται για την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου, καθώς και των κεντρικών λεωφόρων, ενώ φαίνεται ότι δέχεται σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.
Αποτελεί ευκαιρία για την Ελλάδα η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας για να κλείσουν τα μέτωπα προς τα βόρεια σύνορά μας και να ακυρωθούν τα παιχνίδια της Άγκυρας στα Βαλκάνια.
Βέβαια, η Νέα Δημοκρατία για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ένας ετερόκλητος συνασπισμός παραγόντων που είναι έτοιμος να διαλυθεί με την πρώτη κρίση.
Εξάλλου η διάσπαση της ΝΔ, δρομολογήθηκε το 1992 και πάλι με αφορμή το Σκοπιανό, το οποίο ο Αντώνης Σαμαράς έκανε σημαία και το χρησιμοποίησε ως όχημα για να στήσει το δικό του κόμμα.
Τώρα η ιστορία επαναλαμβάνεται έστω και ως φάρσα με κάποιον άλλο επίδοξο αρχηγό που επιδιώκει να αντιγράψει τον Σαμαρά και να δρομολογήσει τη δική του αυτόνομα πολιτική πορεία.
Kontranews periodista.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ