Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Σαρωτικές επιχειρήσεις Ιταλών και Γερμανών κατά της "μαφίας των πέντε Ηπείρων"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://youtu.be/VEhBYyFWsMg
Ισχυρό πλήγμα σε μια από τις πιο διαβόητες εγκληματικές οργανώσεις κατάφεραν σε κοινή τους επιχείρηση Ιταλία και Γερμανία.

Η οργάνωση Ντρανγκέτα (‘Ndrangheta) έχει μεν ως έδρα τη νότια Καλαβρία, ωστόσο στελέχη της είχαν εισχωρήσει σε επιχειρήσεις στα γερμανικά κρατίδια της Έσσης και της Βάδης-Βυρτεμβέργης.
Γερμανοί αστυνομικοί και Ιταλοί καραμπινιέροι προχώρησαν σε σχεδόν 200 συλλήψεις ατόμων που λειτουργούσαν νομότυπα επιχειρήσεις-βιτρίνες, οι οποίες κάλυπταν τις έκνομες δραστηριότητές τους.
Πρόκειται, σύμφωνα με επίσημες πηγές, για επιχειρήσεις οινοποιίας, εστίασης, αποκομιδής απορριμμάτων, ακόμα και γραφεία κηδειών. Συλλήψεις, εκτός των δύο κρατιδίων έγιναν και στη Βαυαρία και τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.
Η εισαγγελία του Καταντζάρο, όπου βρίσκεται η έδρα των επιχειρήσεων κατά του οργανωμένου εγκλήματος, δεν έχει δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες.
Παρ’ όλα αυτά, στην επίσημη ανακοίνωση αφήνεται να εννοηθεί ότι υπάρχουν υποψίες για εμπλοκή διεφθαρμένων δημοσίων αξιωματούχων, αν και δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για Γερμανούς ή Ιταλούς. Μέχρι στιγμής, πάντως, έχουν κατασχεθεί περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ.
Ένας Αμερικανός διπλωμάτης εκτίμησε ότι η εμπορία ναρκωτικών, η εκβίαση και η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες αντιπροσώπευαν τουλάχιστον το 3% του ΑΕΠ της Ιταλίας το 2010.
Από τη δεκαετία του 1950, η οργάνωση έχει εξαπλωθεί προς τη Βόρεια Ιταλία και σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με την “Αξιολόγηση απειλών κατά του ιταλικού οργανωμένου εγκλήματος” της Europol το 2013, η Ndrangheta συγκαταλέγεται στις πλουσιότερες και πιο ισχυρές ομάδες οργανωμένου εγκλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ