Τρία ροφήματα για να ξεφουσκώσει η κοιλιά σας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

diatrofi rofima
Αισθάνεστε φούσκωμα μετά το βραδινό σας; Και ξέρετε ότι δεν γίνετε να πάτε για ύπνο με πρησμένη κοιλιά, γιατί δεν θα κοιμηθείτε καλά. Αλλά τι να κάνετε;

Χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, όπως την πιπερόριζα, το λεμόνι, ή το αγγούρι, μπορείτε να λυτρωθείτε από αυτό το φούσκωμα και να κοιμηθείτε ήσυχα.
Τα τρία πιο κάτω τονωτικά ροφήματα, τα οποία προτείνει το health.com, θα βοηθήσουν την κοιλία σας να ξεφουσκώσει.
Ρόφημα με ιβίσκο και πιπερόριζα
Θα χρειαστείτε: 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα άνθη ιβίσκου, 1 κομμάτι φρέσκια πιπερόριζα πάχους 2,5 εκατοστών (αποφλοιωμένο και τριμμένο), ½ κουταλιά του γλυκού μέλι.
Πώς θα το φτιάξετε: Τοποθετήστε τα άνθη του ιβίσκου και την πιπερόριζα σε μια μεγάλη κούπα. Προσθέστε 2 φλιτζάνια βραστό νερό και καλύψτε την κούπα για 10 λεπτά. Στραγγίστε το ρόφημα και πρόσθεσε το μέλι.
Γιατί σας βοηθά: Η πιπερόριζα έχει αντιφλεγμονώδη δράση χάρη σε σύνθετες ουσίες που περιέχει (τζιντζερόλες). Επίσης, διευκολύνει την πέψη ώστε να αποτρέψει τα αέρια, άρα και το φούσκωμα στην κοιλιά. Από την άλλη, ο ιβίσκος παρέχει πολυφαινόλες που «ηρεμούν» το πεπτικό. Τέλος, το μέλι έχει αντιβακτηριδιακή δράση και επίσης θα δώσει γεύση στο ρόφημα σας.
Ρόφημα με μαϊντανό, μάραθο και λεμόνι
Θα χρειαστείτε: ¼ του φλιτζανιού φύλλα μαϊντανού, 1 κουταλιά του γλυκού σπόρους μάραθου, 1 φέτα λεμόνι χωρίς τα σπόρια, ¼ της κουταλιάς του γλυκού μέλι.
Πώς θα το φτιάξετε: Βάλτε σε ένα μπολ τον μαϊντανό και το μάραθο. Προσθέστε τον χυμό του λεμονιού και περίπου 240 ml ζεστό νερό. Καλύψτε το μπολ για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίστε το ρόφημα σε μια κούπα. Προσθέστε το μέλι και απολαύστε το ρόφημά σας σε θερμοκρασία δωματίου ή και κρύο.
Γιατί σας βοηθά: Ο μαϊντανός εξουδετερώνει βλαβερά βακτήρια, το μάραθο ανακουφίζει από τις κράμπες στην κοιλιά, και το λεμόνι έχει αντιφλεγμονώδη δράση.
Ρόφημα με αγγούρι και δυόσμο
Θα χρειαστείτε: 3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου, 1 μικρό αγγούρι (περίπου 200 γραμμάρια) χωρίς τη φλούδα του, μία πρέζα χοντρό αλάτι.
Πώς θα το φτιάξετε: Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μαζί με 4 φλιτζάνια κρύο νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, στραγγίστε το μείγμα και σερβίρετε το σε ένα ποτήρι.
Γιατί σας βοηθά: Τόσο το αγγούρι όσο και η μέντα έχουν αναζωογονητική δράση και σε βοηθούν να αντιμετωπίσεις φλεγμονές στο στομάχι. Επίσης, μελέτες δείχνουν ότι η μέντα ανακουφίζει από τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου λόγω της δράσης της ενάντια στις φλεγμονές που εκδηλώνονται κατά μήκος του πεπτικού σωλήνα.
[mag.sigmalive.com]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ