Σκοπιανός ΥΠΕΞ: “Δεν αποφασίσαμε να είμαστε Μακεδόνες. Είναι μία ιστορική διαδικασία”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://youtu.be/DL5DRdc-izc
Εικοσιτέσσερις ώρες μετά την συνάντηση με τον Νίκο Κοτζιά στη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ αποκάλυψε σε συνέντευξη του στο Reuters, ότι υπήρξε συμφωνία για συγκρότηση ομάδων εργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, με στόχο την επίλυση του ζητήματος του ονόματος.

Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ εκτιμά ως θετικό ότι υπήρξε συμφωνία για να ζητηθεί από τον διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς να δημιουργήσει μία πλατφόρμα διαπραγματεύσεων.

«Είναι σαφές ότι η ταυτότητα μας είναι πολύ σημαντική για εμάς. Δεν αποφασίσαμε να είμαστε Μακεδόνες. Είναι μία ιστορική διαδικασία. Ο φόβος για το θέμα του ονόματος συνδέεται με αυτά τα ερωτήματα. Αυτή είναι η φύση της διαφοράς. Είναι σαφές ότι θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να το αντιμετωπίσουμε και να πείσουμε του πολίτες μας ότι δεν πρόκειται επ’ αυτού(για την ταυτότητα)», τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση με τον Νίκο Κοτζιά στο Μακεδονία Παλάς.
«Είναι ίσως ασφαλέστερο αν πω ότι είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος. Εξαρτάται από εμάς να κάνουμε ότι μπορούμε. Έχουμε μία τεράστια ευθύνη, αλλά τέτοια ζητήματα δεν θα πρέπει να υποτιμώνται. Υπάρχει ένα βουνό δουλειά. Είναι σημαντικό ότι ο συνάδελφός μου Νίκος Κοτζιάς κι εγώ μοιραζόμαστε την πεποίθηση ότι υπάρχει βούληση κι από τις δύο πλευρές» επεσήμανε ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Επικεφαλής των ομάδων εργασίας έχουν τεθεί οι ίδιοι οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ, όπως διευκρίνισε ο Νίκολα Ντιμτρόφ.

Θεωρεί ότι στις αρχές Φεβρουαρίου είναι μία πιθανή περίοδος κατά την οποία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση των ομάδων εργασίας υπό τους Υπουργούς Εξωτερικών.

Ελπίζει ότι τον Ιούνιο θα μπορέσουν να ξεκινήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες με την Ε.Ε., αλλά και να λάβει πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ