ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ (ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

kairos13
Νέα πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, περιμένουμε τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018. Βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και προς το βράδυ σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στα δυτικά όπου θα συνοδευτούν και από σποραδικές καταιγίδες.

Στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά, με τοπικά έντονα φαινόμενα στη Στερεά και στην Πελοπόννησο, και τις πρωινές ώρες σε ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα θα επηρεάσουν παροδικά και πεδινές περιοχές. Πάντως τόσο στην Κεντρική όσο και στη Βόρεια Ελλάδα οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις και δεν αποκλείεται να βρέξει πρόσκαιρα στα ανατολικά ηπειρωτικά.. Παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές ώρες στην Κεντρική και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 3 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 6, με τις μέγιστες στη Θράκη να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες, στην Κεντρική Ελλάδα από -1 έως 10 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 11, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 2 έως 8 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 6 έως 12 βαθμούς, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 14 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι, στρεφόμενοι σταδιακά σε ανατολικούς με ίδιες εντάσεις, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, ενώ στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσει βορειοδυτικό ρεύμα εντάσεων 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, και τοπικά στα νότια ισχυροί 6 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νότιους έως νοτιοδυτικούς με μικρή εξασθένηση.
Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής στα πεδινά και πρόσκαιρης χιονόπτωσης στην Πάρνηθα εντοπίζεται κατά τις βραδινές κυρίως ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και από το βράδυ νοτιοδυτικοί με τάση ενίσχυσης σε μέτριους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς, αλλά στα βόρεια τμήματα του νομού οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κατά περιόδους στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά και τις πρωινές μόνο ώρες σε ημιορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ