Οι αγρότες της Καρδίτσας στους δρόμους στις 22 Ιανουαρίου – Θα κλείσουν την Εθνική Οδό;

tracter
Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν από τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου οι αγρότες της Καρδίτσας ανεβάζοντας τα τρακτέρ στον αυτοκινητόδρομο Ε-65.

Στην μαζική σύσκεψη αγροτικών Συλλόγων που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στον Παλαμά όπως καταγράφει το KarditsaLive.Net αποφασίστηκε τα τρακτέρ της Καρδίτσας να κινηθούν την προαναφερόμενη ημερομηνία στον κόμβο του Ε-65 στο “Δέλτα” και να πάρουν θέση πάνω στον νέο αυτοκινητόδρομο, χωρίς να ξεκαθαρίζεται αν θα υπάρξει αποκλεισμός.
Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα από εκπροσώπους τουλάχιστον 20 χωριών του νομού που εκπροσωπήθηκαν στη σύσκεψη από σχεδόν 100 αγρότες. Η συμμετοχή δείχνει σύμφωνα με τους διοργανωτές την αποφασιστικότητα του αγροτικού κόσμου, όπως και ο μεγάλος αριθμός τρακτέρ που βρίσκονται στις πλατείες των χωριών.
Εν τω μεταξύ αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για να συντονιστεί πανελλαδικά η δράση και θεωρείται βέβαιη η πραγματοποίηση τουλάχιστον ενός συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, το διάστημα 1 με 4 Φεβρουαρίου, όταν και είναι προγραμματισμένη η έκθεση Agrotika.
Πιο νωρίς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Μπούτας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε πως στο πλαίσιο της απόφασης της πανελλαδικής επιτροπής έχει αποφασιστεί και «βγήκαν» ήδη τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, ενώ σήμερα οι αγρότες συζητάνε για την μορφή του αγώνα το επόμενο χρονικό διάστημα.
Τα προβλήματα, συνέχισε, είναι μεγάλα και οξυμένα, η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν τα λύνει αλλά τα οξύνει ακόμα περισσότερο, καταλήγοντας, πως το εισόδημα του αγρότη συνεχώς μειώνεται, ενώ οι φόροι αυξάνονται. Στη διάρκεια της συνέλευσης, οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων τοποθετήθηκαν για τη μορφή και την ημερομηνία που θα έχει η κινητοποίηση, ενώ τόσο ο κ. Μπούτας, όσο και ο γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, αναφέρθηκαν αναλυτικά στα προβλήματα του αγροτικού κλάδου, με τον τελευταίο μάλιστα να δηλώνει ότι ο αγώνας είναι συνεχής και δεν σταματά με ένα μπλόκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ