Δημήτρης Βίτσας στον REAL FM : Πάμε σε μια λύση πακέτο που αποκλείει αλυτρωτισμούς…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

2207237
O Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 στον REAL FM και στους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη, μεταξύ άλλων ανέφερε:
Για τους στόχους και την πολιτική της κυβέρνησης:
Στόχος μας είναι να φύγει η χώρα από τη μνημονιακή περίοδο και να δημιουργήσει μια βάση με την οποία θα μπορούμε μόνοι μας, βεβαίως με τις αντίστοιχες δεσμεύσεις από τη συμμετοχή μας στην ΕΕ, και να αποφασίζουμε και να προχωράμε. Με την ψήφιση, χθες στη Βουλή, τελειώνει μια φάση, η φάση της τρίτης αξιολόγησης. Περιμένουμε βέβαια τις διαδικασίες. Απελευθερώνει κάποια χρήματα αλλά μας βάζει και μια υποχρέωση. Να σκεφτούμε και να οργανώσουμε το τι κάνουμε τους επόμενους μήνες ως το τέλος Αυγούστου, όπου θα τελειώσει η περίοδος των μνημονίων, τι κάνουμε από κει και πέρα ώστε να υπάρχει μια ανάταξη.
Αυτό είναι το βασικό. Εκεί θα κριθούμε και από την κοινωνία. Και αυτό αν το πετύχαμε και αν το πετυχαίνουμε. Μετά τον Αύγουστο δεν θα είναι μια εύκολη περίοδος. Θα είναι, όμως, καλύτερη, με την έννοια, όταν λέμε πότε και πως θα σταματήσει αυτό που τραβάμε τα τελευταία χρόνια, αν κάποιος περιμένει να φάμε με χρυσά κουτάλια, κάνει λάθος . Αν περιμένει, όμως, ότι θα αρχίσει να βελτιώνεται η κατάσταση ξεκινώντας από τα πιο χαμηλή εισοδηματικά στρώματα, έχει δίκιο.
Το να βγάλουμε τη χώρα από τη μνημονιακή περίοδο είναι πολύ σημαντικό πράγμα και ελληνικό και αριστερό. Είναι αυτό που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο κέντρο του μυαλού μας. Εμείς κάνουμε πράγματα που θα φέρουν σε πολύ καλύτερη θέση και την κοινωνία και τη χώρα, με αυτό τον τρόπο εκδηλώνουμε τη αριστεροσύνη μας στην παρούσα φάση, χωρίς να ξεχνάμε μέσα από νίκες, ήττες και ισοπαλίες, ότι προσπαθούμε για κάτι ακόμα περισσότερο. Για αυτό το ακόμα περισσότερο πατάμε ένα βήμα το σταθεροποιούμε και συνεχίζουμε.
Για το ζήτημα της διαπραγμάτευσης με την ΠΓΔΜ:
Υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας να λυθεί αυτό το ζήτημα που τυραννάει τα Βαλκάνια και τη χώρα αλλά και διεθνώς, κάτω από τη λογική, πηγαίνουμε σε μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλους και μέσα σε μια λύση πακέτο που αποκλείει αλυτρωτισμούς, και προσέξτε με, όχι μόνο προς τα Σκόπια αλλά και τα Βαλκάνια ολόκληρα, γιατί μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν αλυτρωτικά και προς τα Σκόπια, για παράδειγμα, από την Αλβανία.
Για να γίνει αυτή η διαδικασία πραγματικότητα, θα πρέπει να επιτευχθούν οι μέγιστες δυνατές συναινέσεις. Μην ξεχνάμε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος έχει δηλώσει την πλήρη εμπιστοσύνη του στον Υπουργό Εξωτερικών και την μεγαλύτερη ακόμα εμπιστοσύνη του στο πρωθυπουργό. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, και αφού θα δούμε και ποιά λύση προκρίνεται και αν συμφωνούμε, θα προχωρήσουμε. Θα πάρουμε υπόψη μας τι λένε και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις αλλά τι λένε και οι διάφοροι άλλοι κοινωνικοί θεσμοί . Γύρω από αυτό το ζήτημα θα προσπαθήσουμε να λειτουργήσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, αυτό σημαίνει και ενημέρωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ