«Μαξιλάρι» ρευστότητας 19 δις σχεδιάζει η Ελλάδα μετά τη λήξη του προγράμματος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ceb5cebbcf8dcf84ceb7cf82 cebcceb5cf81cebacebfcf8dcf81ceb7 ceb1cf81ceb2ceb5cebbceadcf81 cf84cf83ceaccf84cf83cebfcf82 cebcceb1cebaceb5

Με νέες εκδόσεις ομολόγων η Ελλάδα σχεδιάζει την επόμενη μέρα μετά την έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης και τα μνημόνια. Στόχος η δημιουργία αποθεματικού για την κάλυψη των υποχρεώσεων της και τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. 

Η Ελλάδα θέλει να δημιουργήσει αποθεματικό μετρητών έως 19 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τις αποπληρωμές του χρέους της μετά την έξοδο από το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης και σχεδιάζει την έκδοση τριών νέων ομολόγων μέχρι τον Αύγουστο, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Reuters την Τρίτη.
«Η χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα διάσωσης από το 2010, επιθυμεί να επιστρέψει στην κανονική χρηματοδότηση της αγοράς μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος τον Αύγουστο» αναφέρει το πρακτορείο.
«Το αποθεματικό θα συμβάλει στη διασφάλιση των αγορών ότι η Αθήνα θα μπορέσει να καλύψει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της για ενάμισι χρόνο μετά τη λήξη του προγράμματος χωρίς εξωτερική βοήθεια», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.
«Θα λειτουργήσει ως “μαξιλάρι μετρητών”, θα δείξει ότι η εξυπηρέτηση χρέους είναι ήδη καλυμμένη για σημαντική περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος» πρόσθεσε.
Η Ελλάδα, υπενθυμίζει το Reuters, πρέπει να καταβάλει 28 δισ. ευρώ για το χρέος που ωριμάζει έως το τέλος του 2019.
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει ότι θα λάβει 9 δισ. ευρώ περισσότερα από τους επίσημους δανειστές της τους επόμενους μήνες και ότι θα συγκεντρώσει 9 δισ. ευρώ από τις αγορές με τις τρεις νέες εκδόσεις ομολόγων.
«Σχεδιάζουμε έκδοση νέου ομολόγου τις εβδομάδες μετά την έγκριση από το Eurogroup της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης. Δεν υπάρχει τελική απόφαση για τη διάρκεια, αλλά πιθανότατα θα είναι επταετές», δήλωσε άλλος αξιωματούχος.
Πηγη: in.gr
 
infiltr8or

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ