Ο @NikosKotzias κάνει καψώνια στους Σκοπιανούς! Προτείνει πράγματα που δεν τους αρέσουν και τρώγονται μεταξύ τους! [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

kotzia-kammenos__article
από τον ανταποκριτή μας στας Σκόπια
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων “MIA”, μετά τη σημερινή συνάντηση στη Νέα Υόρκη του προσωπικού απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ, Matthew Nimetz, με τους εκπροσώπους των δύο χωρών, ο εκπρόσωπος της πΓΔΜ, Πρέσβης Βάσκο Ναούμοφσκι, δήλωσε ότι οι προτάσεις που παρουσίασε ο Nimetz απέχουν από μία αξιοπρεπή λύση.
https://www.youtube.com/watch?v=mxvPmnyLTns
Σύμφωνα με το πρακτορείο, σε δηλώσεις του προς τον τ/σ “SITEL”, ο Πρέσβης Ναούμοφσκι ανέφερε ότι το πλαίσιο των συνομιλιών ορίζεται από την Απόφαση 817 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και αυτό είναι η υπέρβαση της διαφοράς γύρω από το όνομα. Πρόσθεσε ότι καμία χώρα δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει σε άλλη χώρα κάποιο νέο όνομα, ούτε τα ΗΕ έχουν δικαίωμα να επιβάλλουν νέο όνομα σε κράτος-μέλος τους.
«Η χώρα μας έχει όνομα. Αυτό είναι “Δημοκρατία της Μακεδονίας” και το όνομα αυτό αποτελεί τη βάση της ταυτότητάς μας. Επίσης, σήμερα, το 2018, κανένας δεν μπορεί να αρνείται την ύπαρξη “μακεδονικού” λαού και “μακεδονικής” γλώσσας. Εκ μέρους του μεσολαβητή παρουσιάστηκαν σήμερα ορισμένες ιδέες για τις οποίες νομίζω ότι βγαίνουν από αυτό το πλαίσιο και απέχουν από μία αξιοπρεπή λύση. Όμως, σε κάθε περίπτωση, οι προτάσεις αυτές θα παρουσιαστούν στην κρατική-πολιτική ηγεσία, η οποία θα μπορέσει να πάρει θέση σε αυτό το ζήτημα», είπε, σύμφωνα με το “MIA”, ο Πρέσβης Ναούμοφσκι στις δηλώσεις του στον τ/σ “SITEL”.
Σύμφωνα με το “MIA”, σε αντίθεση με την αισιοδοξία που εξέφρασε ο Nimetz στη συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντηση, ο Πρέσβης Ναούμοφσκι είπε ότι δεν είναι πολύ αισιόδοξος. «Η αισιοδοξία είναι πάντοτε χρήσιμη, όμως για να είναι κανείς πολύ αισιόδοξος θα πρέπει να υπάρχει βάση γι’ αυτό. Λαμβάνοντας υπόψη όσα ακούσαμε ως δήλωση από επίσημα ελληνικά πρόσωπα, όλα όσα παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο αυτών των συνομιλιών, περιλαμβανομένης και της σημερινής συνάντησης, δεν μας αφήνουν περιθώρια να είμαστε πολύ αισιόδοξοι», δήλωσε ο Πρέσβης Ναούμοφσκι, σύμφωνα με το “MIA”..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ