Μία Κορέα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://youtu.be/mKb90fRKydE
«Ορόσημο σε ένα μακρύ ταξίδι» στις σχέσεις των δύο χωρών χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής την ιστορική συμφωνία της Βόρειας και της Νότιας Κορέας για κοινή συμμετοχή στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ΔΟΕ έδωσε το πράσινο φως για τη συμμετοχή 22 αθλητών από τη Βόρεια Κορέα σε πέντε κατηγορίες σε τρία αθλήματα: το χόκεϊ, το πατινάζ και το αλπικό σκι.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, οι ομάδες από τις δύο χώρες επανενώνονται για να αγωνιστούν ως μία ομάδα σε ένα αθλημα. Η ομάδα γυναικών στο χόκεϊ επί πάγου θα εκπροσωπείται από τη σημαία της κορεατικής ενοποίησης και θα συμμετάσχει ως Κορέα με ύμνο το τραγούδι «Arirang», δηλώνει ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.
Σύμφωνα με την απόφαση της ΔΟΕ θα υπάρξει κοινή αποστολή η οποία θα παρελάσει μαζί κάτω από μια σημαία κατά την τελετή έναρξης στις 9 Φεβρουαρίου.« Οι Ολυμπιακοί αγώνες χτίζουν γέφυρες,ποτέ δεν υψώνουν τείχη», δήλωσε ο πρώην Ολυμπιονίκης στην ξιφασκία και πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει σε μια γιορτή της ελπίδας. Σύμφωνα με τον Μπαχ η κοινή εμφάνιση των δύο χωρών κάτω από μια σημαία στην τελετή έναρξης θα αποτελέσει σύμβολο της ενότητας του Ολυμπιακού πνεύματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ