Αφγανικές αρχές: Και Έλληνας μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης των Ταλιμπάν σε ξενοδοχείο της Καμπούλ – Δεν επιβεβαιώνει το ΥΠΕΞ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

kabul intercontinental kapnos
Ένας Έλληνας είναι μεταξύ των 18 θυμάτων από την επίθεση ενόπλων στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές του Αφγανιστάν. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η οποία διήρκεσε 12 ώρες, οι δράστες προέβαλαν σθεναρή αντίσταση, ενώ κράτησαν και ομήρους. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Περίπου 160 άνθρωποι διασώθηκαν από τους Αφγανούς στρατιώτες που έδωσαν μάχη επί 12 ώρες για να ανακτήσουν τον έλεγχο του κτιρίου κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς την Κυριακή.
Σύμφωνα με πηγές της αφγανικής αστυνομίας, έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος εννέα Ουκρανών, ενός Έλληνα, ενός Γερμανού και ενός Καζάκου, ενώ τα υπόλοιπα θύματα δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί.
Επίσης, νεκροί είναι και οι δράστες της επίθεσης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος έκανε λόγο για «τρεις δράστες» αντί για τέσσερις που είχε ανακοινωθεί αρχικά.
Την ευθύνη για την επίθεση στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άνθρωποι, ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.
«Χθες το βράδυ το ξενοδοχείο Intercontinental έγινε στόχος επίθεσης. Η επίθεση εξαπολύθηκε από πέντε μουτζαχεντίν μας», ανέφερε ο Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν σε ανακοίνωσή του που διανεμήθηκε μέσω email.
Ο Μουτζαχίντ ανέφερε ότι το ξενοδοχείο ήταν «γεμάτο εισβολείς Αμερικανούς και άλλων εθνικοτήτων», ενώ υποστήριξε ότι από την επίθεση σκοτώθηκαν «δεκάδες» εξ’ αυτών.
Δεν επιβεβαιώνει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν επιβεβαιώνει ότι υπάρχει Έλληνας μεταξύ των θυμάτων από την επίθεση ενόπλων στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ.
Το ΥΠΕΞ αναφέρει πως είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αφγανικές Αρχές στην Καμπούλ. Διαβεβαιώνει πως οι δύο Έλληνες πιλότοι που ήταν στην αφγανική πρωτεύουσα είναι σώοι και αβλαβείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ