Το μήνυμα του State Department στην Τουρκία: "Συγκρατηθείτε και μαζευτείτε"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

state department1
Οι ΗΠΑ ανησυχούν πολύ για την κατάσταση στη βορειοδυτική Συρία, μετά την τουρκική εισβολή στο Αφρίν, ιδίως για την κατάσταση των αθώων πολιτών. Με ανακοίνωσή του καλεί την Τουρκία να συγκρατηθεί προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι στρατιωτικές της επιχειρήσεις θα αποφύγουν τις απώλειες αμάχων.

Δήλωση της Heather Nauert, εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:
“Όπως εξέφρασε ο Ρεξ Τίλερσον στις χθεσινές εκκλήσεις προς τους Τούρκους και Ρώσους ομολόγους του, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν πολύ για την κατάσταση στη βορειοδυτική Συρία, ιδίως για τη δεινή κατάσταση αθώων πολιτών που αντιμετωπίζουν τώρα κλιμάκωση των συγκρούσεων.
Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την αντιμετώπιση των θεμιτών ανησυχιών για την ασφάλεια της Τουρκίας ως συμμάχου του ΝΑΤΟ και κρίσιμου εταίρου στην προσπάθεια να νικήσουμε το ISIS. Ωστόσο, παροτρύνουμε την Τουρκία να δείξει συγκράτηση και να διασφαλίσει ότι οι στρατιωτικές της επιχειρήσεις θα παραμείνουν περιορισμένες ως προς το πεδίο εφαρμογής και τη διάρκειά τους και θα είναι σχολαστικές για την αποφυγή απωλειών αμάχων.
Καλούμε όλες τις πλευρές να παραμείνουν επικεντρωμένες στον κεντρικό στόχο της νίκης του ISIS. Τώρα είναι η στιγμή για μεγάλα έθνη να συνεργαστούν για να εξασφαλίσουν μια ειρηνική σταθερότητα για τους ανθρώπους της Συρίας”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ