Η Σαουδική Αραβία ανακτά πάνω από 100 δισ δολάρια από την πριγκιπική ελίτ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

saudi prince salman11Η Σαουδική Αραβία ολοκληρώνει μια πρωτοφανή και αμφιλεγόμενη κίνηση κατά της διαφθοράς, η οποία οδήγησε στο να κρατηθούν δεκάδες πρίγκιπες και δισεκατομμυριούχοι στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton, στο Ριάντ.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι συνομιλίες με τους υπόπτους αναμένεται να λήξουν μέχρι το τέλος του μήνα και να αποφέρουν… πάνω από 100 δισ. δολάρια σε διακανονισμούς στα κρατικά ταμεία. Όσοι δεν κάνουν συμφωνίες, θα παραπεμφθούν σε εισαγγελείς, δήλωσε ο αξιωματούχος.
Οι αρχές έχουν ήδη συμφωνήσει να αποσύρουν τις κατηγορίες από περίπου 90 υπόπτους, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Sheikh Saud Al Mojeb , σε συνέντευξη του από το Ritz-Carlton, αργά την Κυριακή.
«Η βασιλική εντολή ήταν καθαρή» σημείωσε ο Al Mojeb. «Θα αποσύρουμε τις κατηγορίες σε όσους θα συμφωνήσουν σε διακανονισμό».
Η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε την εκστρατεία κατά της διαφθοράς το Νοέμβριο, «περικυκλώνοντας» εκατοντάδες υπόπτους, συμπεριλαμβανομένων κάποιων από τους πιο πλούσιους της χώρας. Ο δισεκατομμυριούχος πρίγκηπας Alwaleed Bin Talal ήταν ανάμεσα σε αυτούς, όπως και ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
 
infiltr8or

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ