Ένταση στις σχέσεις Σουηδίας-Κίνας με αφορμή την απαγωγή γνωστού εκδότη επικριτή του Πεκίνου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Protesters try to stick photos of missing booksellers, one of which shows Gui Minhai at left, during a protest outside the Liaison of the Central People’s Government in Hong Kong.Η Σουηδική κυβέρνηση ανακάλεσε τον Κινέζο πρέσβη της χώρας διαμαρτυρόμενη για την “απαγωγή” του εκδότη Gui Minhai από τρένο με προορισμό το Πεκίνο. Ο 53χρονος εκδότης με καταγωγή από το Χονγκ Κονγκ που δραστηριοποιείται στη Σουηδία, απήχθη μυστηριωδώς το Σάββατο από ομάδα 10 μυστικών αστυνομικών τη στιγμή που το τρένο στάθμευσε στην κινεζική πρωτεύουσα και η τύχη του αγνοείται έκτοτε.
Είναι η δεύτερη φορά σε ισάριθμα χρονια που ο Gui Minhai, γνωστός επικριτής τη κινεζικής πολιτικής ελίτ, συλλαμβάνεται από κινέζους πράκτορες. Τον Οκτώβριο του 2015 ειχε εξαφανιστεί από το εξοχικό του σπίτι στην Ταϊλάνδη για να εμφανιστεί στην κινεζική τηλεόραση αργότερα δίνοντας στημένη απολογία.
3000
Οι κινεζικές αρχές υποστηρίζουν οτι ο Minhai ηταν μαζί με δυο Σουηδούς διπλωμάτες την ώρα της σύλληψης, οι οποίοι καταπάτησαν τον Κινεζικό νόμο.
 
infiltr8or
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ