Τα σύνορα ενός λαού είναι η γλώσσα του, η ιστορία του, ο πολιτισμός και η κουλτούρα του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

IMG_6464Τα σύνορα ενός λαού είναι η γλώσσα του, η ιστορία του, ο πολιτισμός και η κουλτούρα του. Τα σύνορα ενός λαού και τα ονόματα δεν είναι οι μολυβιές πάνω στους χάρτες που σχεδιάζουν επί αιώνες οι φρακοφόροι και οι διπλωμάτες.

Του Πασχάλη Τσολάκη.
Εάν για το όνομα της χώρας των Σλάβων, που κατοικούν στη περιοχή των Σκοπίων, αποφάσιζαν αντί για τους διπλωμάτες και τους πολιτικούς, φερέφωνα αλλότριων και συγκρουόμενων συμφερόντων, αρχαιολόγοι και ιστορικοί από όλον τον κόσμο, θα το είχαν λύσει σε ελάχιστες ώρες.
Οι αρχαιολόγοι και οι ιστορικοί, έχοντας χιλιάδες αρχαιολογικά ευρήματα οι πρώτοι και χιλιάδες ιστορικά συγγράμματα και ιστορικές αναφορές οι δεύτεροι, δεν θα είχαν ούτε και την ελάχιστη αμφιβολία, ότι κάθε αναφορά σε Μακεδονία και Μακεδόνες, παραπέμπει αποκλειστικά στην Ελλάδα και στους Έλληνες.
Από τον Τήμενο που βασίλευσε 72 χρόνια έχοντας τον χρησμό του Μαντείου των Δελφών, που τον αναφέρει ο πατέρας της ιστορίας Ηρόδοτος, τον Αρχέλαο, τον Περδίκα, τον Φίλλιπο, τον Μέγα Αλέξανδρο, μέχρι τον τελευταίο Βασιλέα της Μακεδονίας τον Περσέα, που νικήθηκε στη μάχη της Πύδνας το 168 π.Χ και όλη η Ελλάδα πλέον υποτάχτηκε στους Ρωμαίους, πλήν της Κορίνθου που υπετάγη το 146 π.Χ.
Όλα τα ευρήματα γραμμένα στην Ελληνική, με παραστάσεις από μυθικούς ήρωες, βασιλείς, αρχαιοελληνικές λατρείες και παραστάσεις που αναδείκνυαν την ζωή των ελλήνων στο διάβα του χρόνου.
Έχουν αξία επιγράμματος τα λόγια που είπε σχετικά ο Ρωμαίος ποιητής Οράτιος: “Αν και καταλήφθηκε η Ελλάς, κατέκτησε τον άγριο κατακτητή και έφερε στον αγροίκο Λάτιο τις Τέχνες”.
Οι Ρωμαίοι όχι μόνο δεν εξαφάνισαν τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά αντίθετα τον σεβάστηκαν, τον τίμησαν και τον καλλιέργησαν στην πατρίδα τους. Σπούδαζαν ό,τι ήταν ελληνικό, γλώσσα, γράμματα, φιλοσοφία, δίκαιο, ρητορική, καλές τέχνες. Η εμφάνιση μάλιστα του χριστιανισμού παγίωσε τον ελληνισμό στην Ανατολή και τη Δύση, γιατί η γλώσσα στην οποία γράφονταν τα ιερά βιβλία και διδασκόταν η νέα θρησκεία, ήταν η ελληνική.

Στα μέσα σχεδόν της Βυζαντινής αυτοκρατορίας εμφανίστηκαν οι Σλάβοι στο ιστορικό προσκήνιο.
Πουθενά δεν βρέθηκε αρχαιολογικό ή ιστορικό στοιχείο που να αναφέρει Μακεδονικό Έθνος ή εθνότητα, πλην των Ελλήνων της Μακεδονίας.
Δεν είναι μόνον ο μέγας Έλλην ο Αριστοτέλης που υπήρξε δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αλήθεια γνωρίζουν οι Σκοπιανοί ποια γλώσσα μιλούσε;
Ο Βασιλεύς Αρχέλαος (413-399 π.Χ.) καθιέρωσε εις το ΔΙΟΝ λαμπρούς αγώνες ανά διετία «τα εν ΔΙΩ ΟΛΥΜΠΙΑ», που διαρκούσαν 9 ημέρες, όσες και οι εννέα Μούσες των Πιερίων. Στην Αυλή του έζησαν ο τραγικός ποιητής Αγάθων, ο επικός Χορίλος, ο διθυραμβοποιός Τιμόθεος, ο τραγικός ποιητής Μελανιπίδης και ο ιατρός και γιος του Ιπποκράτη, Θεσσαλός. Ο τραγικός ποιητής Ευριπίδης στην αυλή του Αρχέλαου συνέθεσε τις τραγωδίες του «ΑΡΧΕΛΑΟΣ» και «ΒΑΚΧΕΣ». Ο Ευριπίδης πέθανε και ετάφη στη Μακεδονία.
Ο Ευριπίδης το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής του το πέρασε στην Αθήνα αλλά τα τελευταία χρόνια, τα έζησε στη Μακεδονία, προσκεκλημένος στην βασιλική αυλή της Πέλλας από τον ίδιο τον φιλόμουσο Βασιλιά Αρχέλαο.
Έγραψε το δράμα με τον τίτλο «Αρχέλαος» στο οποίο εγκωμίαζε τον Βασιλιά καθώς και το έργο «Βάκχαι» που όμως δεν αξιώθηκε να το παρουσιάσει λόγω του πρόωρου θανάτου του και ετάφη με βασιλικές τιμές. Ο Αρχέλαος πένθησε και του ανήγειρε μεγαλοπρεπή τάφο που αργότερα έγινε τόπος προσκυνήματος των θαυμαστών του. Διασώθηκε το επίγραμμα που χαράχθηκε στον τάφο του Ευριπίδη.
Αλήθεια! Σε ποια γλώσσα έγραφαν τα έργα τους ο Αθηναίος Ευριπίδης και οι άλλοι έλληνες, διασημότεροι ο καθένας σε ότι ασχολούνταν, και τους καταλάβαιναν οι Μακεδόνες!!!
Οι ιστορικοί και οι αρχαιολόγοι των Σκοπίων, οι διανοούμενοι, ακόμα και οι πολιτικοί τους γνωρίζουν, αλλά ο λαός χρειάζεται ένα εθνολογικό παραμύθι, για να ριζώσει ως κρατίδιο.
Το χρειάζονται για πολλούς λόγους τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και οι ισχυροί της γης για τα γεωπολιτικά τους παιχνίδια.
Κανείς λοιπόν δεν δικαιούται να καπηλευθεί την Μακεδονία, γιατί ιεροσυλεί και βεβηλώνει την ιστορία και κανείς δεν μπορεί να μπει στο κοινωνικό ιστορικό γίγνεσθαι, ως μακεδονική εθνότητα γιατί η ιστορία δεν δέχεται και δεν συγχωρεί λαθρεπιβάτες ή ανθρώπους που δεν έχουν γνώση ταυτότητας και θέλουν να μπουν στην ιστορία με πλαστογραφημένες ταυτότητες.
Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να γκρεμίσουν την ιστορία του Κόσμου; Ποιοι είναι αυτοί που θα εκτελέσουν τον Έλληνα ιστορικό Ηρόδοτο, που όλοι οι ιστορικοί του κόσμου τον ονόμασαν πατέρα της Ιστορίας;
Είναι αυτός που όλοι ανεγνώρισαν την αντικειμενικότητά του, που αναφερόμενους στους κατοίκους της Μακεδονικής γης τους έλεγε Έλληνες και μάλιστα από το Δωρικό γένος!
Ποιοι είναι αυτοί που θα βεβηλώσουν ακόμα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες , που γίνονται πλέον σε όλον τον κόσμο, βαφτίζοντας Μακεδονία και ουσιαστικά Μακεδονική Εθνότητα, τους Σλάβους επειδή έστησαν τον ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου;
Δεν γνωρίζουν άραγε όλοι αυτοί ότι για λάβει μέρος κάποιους στους Ολυμπιακούς αγώνες έπρεπε υποχρεωτικά να είναι Έλλην!!!
Και είναι η ίδια ιστορία και η αρχαιολογική σκαπάνη με τα ευρήματα της, που καταγράφει Μακεδόνες βασιλείς, αλλά και άλλους κατοίκους από την Μακεδονία που πήραν μέρος και βγήκαν μάλιστα πρώτοι σε ολυμπιάδες.
Ο επίλογος και το μήνυμα αυτού του άρθρου είναι ένα.
Οι πολιτικοί και οι διπλωμάτες, δύναται να ασχημονούν και να ψεύδονται. Οι λαοί όμως δεν έχουν το δικαίωμα να ανέχονται και να συγχωρούν.
Τώρα όμως δεν έχουν δικαίωμα να σιωπήσουν οι ιστορικοί, οι αρχαιολόγοι και οι διανοούμενοι όλου του κόσμου.
Αν μην σκύψουν μπροστά στα συμφέροντα των ισχυρών και της πολιτικής. Ας φερθούν όλοι αυτοί, ανεξαρτήτου Εθνικότητας, ως έλληνες.
Όλοι αυτοί που γράφουν με υπερηφάνεια πως οι έλληνες δεν γονάτιζαν ούτε μπροστά στους θεούς τους. Γονάτιζαν μονάχα μπροστά στους νεκρούς τους.
Μαγαρίζοντας την Μακεδονία, μαγαρίζουν την ιστορία και τον πολιτισμό.
Πως θα το ανεχθούν αυτό, πως θα το αντέξουν και τι αξίες θα υπηρετεί πλέον ο τίτλος τους!!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ