6/05/2021

Νέο χτύπημα της ΕΛ.ΑΣ. στους πρεζέμπορους

kokaini fortigo
Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός αυτοκινητιστής για μεταφορά και εισαγωγή στην Ελλάδα από την Ολλανδία ποσότητας κοκαΐνης – Κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους -7- κιλών και -750- γραμμαρίων

Κατασχέθηκαν επιπλέον ένα (1) φορτηγό αυτοκίνητο, ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των -890- ευρώ, μία (1) ζυγαριά ακριβείας και δύο (2) κινητά τηλέφωνα
Συνελήφθη, βραδινές ώρες της 23-1-2018 στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 51χρονος ημεδαπός, για μεταφορά και εισαγωγή στην Ελλάδα ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την αποδόμηση κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών και έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με την μεταφορά και εισαγωγή στη Χώρα μας σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, προς περαιτέρω διακίνηση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση του 51χρονου.
Ως προς τον τρόπο δράσης, ο προαναφερόμενος, εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα, ως οδηγός φορτηγού αυτοκινήτου, με δραστηριοποίηση στην οδική μεταφορά προϊόντων μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, μετέφερε και εισήγαγε ποσότητες ναρκωτικών στη Χώρα μας, με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους στην εσωτερική αγορά
Όπως εξακριβώθηκε ο 51χρονος, οδηγώντας φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών, προερχόμενος από Ολλανδία και μέσω του πορθμείου Ανκόνας Ιταλίας-Πάτρας, αφίχθη την 23-1-2018 στο λιμένα Πατρών και κατέληξε στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε όλα τα μέρη του φορτηγού (τράκτορας, επικαθήμενο, νόμιμο φορτίο) και με τη συνδρομή του οχήματος σάρωσης ( X RAY ) του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος στον Πειραιά, βρέθηκαν, σε πλαϊνούς αποθηκευτικούς χώρους του επικαθήμενου, επτά (7) συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη. Η ποσότητα κοκαΐνης κατασχέθηκε και ο οδηγός συνελήφθη.
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ποσότητα κοκαΐνης βάρους -7- κιλών και -750- γραμμαρίων
Ένα (1) φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών
Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
Το χρηματικό ποσό των -890- ευρώ
Μία (1) ζυγαριά ακριβείας
Δύο (2) κινητά τηλέφωνα
ΕΔΩ περισσότερα.
2018
ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης σε περιοχές του κέντρου Αθηνών και της Δυτικής Αττικής
Συνελήφθησαν οκτώ (8) μέλη, εκ των οποίων τέσσερις (4) ημεδαποί και τέσσερις (4) υπήκοοι Αλβανίας
Κατασχέθηκαν -105- κιλά και -110- γραμμάρια κάνναβης, το χρηματικό ποσό των -12.302- ευρώ, το χρηματικό ποσό των -500- Λεκ Αλβανίας καθώς και -4- ζυγαριές
Επιπλέον συνελήφθη ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης -10- ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης σε περιοχές του κέντρου Αθηνών και της Δυτικής Αττικής.
Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 22-1-2018 στο Αιγάλεω, τους Αγίους Αναργύρους και στον Κολωνό, μετά από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας και με την συνδρομή αστυνομικών σκύλων, οκτώ (8) άτομα, ηλικίας από 22 έως 33 ετών, μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τέσσερις (4) ημεδαπούς και τέσσερις (4) υπηκόους Αλβανίας.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας είχαν συστήσει, τουλάχιστον από τις αρχές του 2017, εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, αρχηγικό μέλος του κυκλώματος ήταν ο 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος λάμβανε όλες τις αποφάσεις για την προμήθεια των ναρκωτικών, τον τρόπο και τον τόπο διάθεσης καθώς και την τιμή πώλησης αυτών, ενώ επιπλέον συνέλεγε και τα χρήματα από τις αγοραπωλησίες. Ακόμη, υπαρχηγοί της οργάνωσης, οι οποίοι είχαν εποπτικό ρόλο ώστε να περαιώνονται οι αγοραπωλησίες, ήταν οι δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 33ετών.
Από τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, μερικοί είχαν μισθώσει κατοικίες για την απόκρυψη της κάνναβης, άλλοι διευκόλυναν και λάμβαναν μέτρα αποφυγής αστυνομικών ελέγχων ενώ άλλοι διακινούσαν και προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες.
Χαρακτηριστικό της δράσης της οργάνωσης ήταν το γεγονός ότι είχαν αναπτύξει κωδικοποιημένους τρόπους επικοινωνίας για τα ναρκωτικά, τα χρηματικά ποσά και τα ονόματα τους, λάμβαναν διαρκώς μέτρα προφύλαξης και αποφυγής αστυνομικών ελέγχων, ενώ τέλος άλλαζαν με μεγάλη συχνότητα τα σημεία παράδοσης των ναρκωτικών.
Από τις έρευνες σε επτά (7) οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
Ποσότητα κάνναβης βάρους -105- κιλών και -110- γραμμαρίων
Το χρηματικό ποσό των -12.302- ευρώ
Το χρηματικό ποσό των -500- Λεκ Αλβανίας
Τέσσερις (4) ηλεκτρικές ζυγαριές
Είκοσι έξι (26) κινητά τηλέφωνα
Τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
Τρείς (3) μοτοσυκλέτες
Ένα (1) πιστόλι ρέπλικα
Ένα (1) μαχαίρι
Επιπλέον συνελήφθη ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης -10- ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι η πλειοψηφία των μελών είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για παραβάσεις όμοια αδικήματα και είχαν εκτίσει ποινή φυλάκισης ενώ επιπλέον ο 27χρονος είχε κατηγορηθεί και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.
http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=76800&Itemid=2023&lang=

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ