Που είσαι Αρχιστράτηγε Καραϊσκάκη να βάλεις μια τάξη στη σημερινή αταξία…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

adriantas karaiskaki karditsa
Η τελετή αποκαλυπτηρίων του έφιππου ανδριάντα του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη, που φιλοτέχνησε η γλύπτρια Νικολίτσα- Λητώ Λεοντή, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου και ώρα 11.30 στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
11.20 Προσέλευση
11.30 Επιμνημόσυνη Δέηση
Χαιρετισμοί
Ομιλία από τον κ. Δομ. Βερίλλη, πρ. Δήμαρχο Καρδίτσας
Αποκαλυπτήρια
Κατάθεση στεφάνων
Τήρηση ενός λεπτού σιγή
Εθνικός Ύμνος
Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Καραϊσκάκης” του Μαυρομματίου, γενέτειρας του ήρωα.
Οι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης (Δήμος Καρδίτσας, Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περ. Ενότητα Καρδίτσας, Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και ΠΕΔ Θεσσαλίας που χρηματοδότησαν το έργο) καλούν όλους τους Καρδιτσιώτες στην εκδήλωση.
adriantas karaiskaki karditsa1
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΙΠΠΟ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
Το έργο έχει εμβαδό 64,35 τ.μ..Το βάθρο είναι διαστάσεων 5,39 x 2,19 μ. και ύψους 3,80 μ. το οποίο ντύθηκε με μάρμαρο «Μαρμαράς», χρώματος ημίλευκου και πάχους 5 εκ., πάνω στο οποίο τοποθετήθηκε ο ανδριάντας του έφιππου Γεωργίου Καραϊσκάκη.
Σε απόσταση από το βάθρο και περιμετρικά αυτού κατασκευάστηκε τοιχίο ύψους 0,30 μ και πλάτους 0,20 μ, το οποίο επίσης ντύθηκε με μάρμαρο «Μαρμαράς», χρώματος ημίλευκου, πάχους 3 εκ. Ενδιάμεσα, το κενό καλύφθηκε από εμπλουτισμένο φυτικό χώμα,με χλοοτάπητα.
Δύο προβολείς τοποθετήθηκαν σε αντίστοιχους υπάρχοντες στύλους ηλεκτροφωτισμού, εκατέρωθεν του ανδριάντα και σε απόσταση 18,00 μ. περίπου από αυτό και τέσσερα προβολάκια στη βάση του βάθρου, για τον φωτισμό του αγάλματος.
adriantas karaiskaki karditsa2
Φωτογραφίες: Ευστάθιος Λεοντής
https://karditsas.blogspot.com/2018/01/blog-post_62.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ