Αυτά τα άρθρα πρέπει να αλλάξουν στο Σύνταγμα των Σκοπίων για να προχωρήσει η διαπραγμάτευση!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

IMG_6798Συγκεκριμένες τροποποιήσεις στις αλυτρωτικές αναφορές στο Σύνταγμα των Σκοπίων ζητεί η Αθήνα, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για λύση στο θέμα του ονόματος της γειτονικής μας χώρας.
Και οι αλυτρωτικές αναφορές είναι πολλές. Στο προοίμιο του το σκοπιανό Σύνταγμα αναφέρει ότι «η “Μακεδονία” ιδρύθηκε ως εθνικό κράτος του “¨Μακεδονικού” λαού. Αντιφασιστική Συνέλευση της Λαϊκής Απελευθέρωσης της Μακεδονίας (ASNOM 1944).
https://www.youtube.com/watch?v=tWibcBhnmfQ#action=share
 
Σε ένα επόμενο άρθρο και συγκεκριμένα στο άρθρο 4 ορίζουν ρητώς ότι η ιθαγένεια τους είναι η «μακεδονική», ενώ στο άρθρο 7 ορίζουν τη γλώσσα τους τη “μακεδονική” και ερχόμαστε στο άρθρο 49.
Σε αυτό οι Σκοπιανοί έχουν το θράσος να ανακαλύπτουν και “μακεδονικές μειονότητες” σε άλλες χώρες, δηλαδή οι Έλληνες Μακεδόνες είναι δική τους μεινότητα. Στο άρθρο 49 αναφέρεται ότι «η Δημοκρατία ενδιαφέρεται για το καθεστώς και τα δικαιώματα όσων ανήκουν στον “Μακεδονικό λαό” σε γειτονικές χώρες, καθώς για τους εκπατρισμένους “Μακεδόνες”», ενώ στο άρθρο 119 δείχνουν τις βλέψεις επεκτατισμού που έχουν.
Όλα αυτά τα άρθρα που δείχνουν τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών, βγάζουν μάτι και όπως είπε ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ για να αλλάξουν, είναι πάρα πολύ δύσκολο, μιας και μέσα στο κοινοβούλιο χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία που αυτή τη στιγμή δεν έχει.
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ