8/05/2021

Στις «ράγες» η συζήτηση για τη μεταμνημονιακή εποχή – Σύγκλιση για ελάφρυνση χρέους

IMG_6836Έχοντας πετύχει τα ζητούμενα που είχε θέσει η ελληνική αποστολή πριν από την άφιξή της στο Νταβός, ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε αργά το απόγευμα της Πέμπτης από την Ελβετία.
Με «όπλο» την έγκαιρη ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης και το «πράσινο φως» που έδωσε το Eurogroup της Δευτέρας, μέσα από τις χθεσινές συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον Πιέρ Μοσκοβισί και την Κριστίν Λαγκάρντ, ουσιαστικά τέθηκε σε «ράγες» η συζήτηση για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, στον δρόμο προς την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018.
Προοπτική για την οποία πλέον μιλούν ανοικτά όλες οι πλευρές. Σημαντική παράμετρος σε αυτήν την κομβικής σημασίας συζήτηση που θα καθορίσει και την μετά-μνημόνιο εποχή, το ζήτημα της περαιτέρω συγκεκριμενοποίησης των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.
Ουάσιγκτον, Βρυξέλλες και Αθήνα επαναβεβαίωσαν την στόχευση να προωθηθεί το ζήτημα για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους. Μέσα από τις διμερείς επαφές του πρωθυπουργού, επαναβεβαιώθηκαν οι κεντρικοί στόχοι: ολοκλήρωση της συζήτησης για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και καθορισμός των τελευταίων βημάτων πριν από την έξοδο της χώρας στις αγορές.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ