20/09/2021

Λύθηκε από το… λουρί του και "γαβγίζει" ο Ερντογάν κατά ΗΠΑ, Γερμανίας

erdogan angry
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποιεί ότι θα επεκταθούν οι “επιχειρήσεις” στη Συρία. Την ίδια στιγμή εξαπολύει πυρά κατά της Γερμανίας και του Βελγίου, όπου οι Κούρδοι βγαίνουν στους δρόμους.

«Η επιχείρηση κλάδος ελαίας θα συνεχιστεί έως ότου επιτευχθεί η ασφάλεια του λαού μας» είπε, για μια ακόμη φορά, σε ομιλία του το Σάββατο ο πρόεδρος της Τουρκίας. Ο Ταγιπ Ερντογάν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, σχεδόν σε κάθε ομιλία του, τονίζει πως οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού θα επεκταθούν για να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων, ενώ προσθέτει ότι στη συνέχεια σειρά θα πάρει και το Μανμπιτζ. Πρόκειται για μία περιοχή δυτικά του Ευφράτη, την οποία ελέγχουν οι Κούρδοι.
Η παρουσία τους εκεί είναι αφορμή τριβής μεταξύ ΗΠΑ -Τουρκίας καθώς, σύμφωνα με την Άγκυρα, η Ουάσιγκτον είχε υποσχεθεί πως θα αποσυρθούν ανατολικά του Ευφράτη. Στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός ομόλογός του, Ρεξ Τίλερσον, έχει προτείνει τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας τριάντα χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων, ώστε να ανασταλούν οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού.
«Επιτίθενται στους πολίτες μας»
Στη σημερινή του ομιλία ο Ταγίπ Ερντογάν έβαλε και κατά της Γερμανίας, αλλά και του Βελγίου, με αφορμή τις επιθέσεις σε τεμένη και τις διαδηλώσεις των Κούρδων σε αυτές τις χώρες. «Πώς θα δικαιολογήσουν τους αδελφούς μας που σκοτώθηκαν ενώ έκαναν την προσευχή τους σε τέμενος»; είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας. Και συνέχισε: «Η ΥPG καίει τα τεμένη μας. Τι περιμένει η Γερμανία; Επιτίθενται στους πολίτες μας σε Γερμανία και Βέλγιο. Τι περιμένουν αυτές οι χώρες; Τί θα έλεγαν, αν αυτά συνέβαιναν στην χώρα μας και η αστυνομία μας δεν αντιδρούσε;» Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος της Τουρκίας προειδοποίησε: «Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια…»
[DW]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ