Ξαναμπαίνουν στο προσκήνιο τα περιφερειακά συνέδρια – Τι θα συζητηθεί στο αναπτυξιακό της Πάτρας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
IMG_7178Στη διαδικασία των περιφερειακών συνεδρίων για την παραγωγική ανασυγκρότηση ξαναμπαίνει η κυβέρνηση μετά από περισσότερο από ένα μήνα. Έτσι λοιπόν, την ερχόμενη Δευτέρα και τρίτη θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα το αναπτυξιακό της Δυτικής Ελλάδας (Ηλεία, Αχαία, Αιτωλοακαρνανία).
ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΥ
Εκτός από τα ειδικά ζητήματα που αφορούν την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το συγκεκριμένο συνέδριο έχει ειδική σημασία, καθώς είναι το πρώτο που γίνεται μετά την απόφαση του τελευταίου Eurogroup να συγκροτήσει η χώρα μας τη δική της «ολιστική αναπτυξιακή στρατηγική» για τη μεταμνημονιακή περίοδο, που δεν θα πρέπει να θεωρείται εύκολο εγχείρημα και συνδέεται άμεσα με το αντικείμενο των περιφερειακών συνεδρίων.
Για αυτό αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τελευταίο τραπέζι της πρώτης μέρας του συνεδρίου, στο οποίο θα συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι οποίοι φέρονται να έχουν σημαντική ρόλο στη συγγραφή του σχεδίου.
Σε ότι αφορά τα τοπικά θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο, θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν την έρευνα στο επιστημονικό και τεχνολογικό πάρκο Πατρών (το δεύτερο πιο σημαντικό στην ελληνική περιφέρεια μετά της Κρήτης), η αναβάθμιση του ΤΕΙ Μεσολογγίου, η σύνδεση του φράγματος φράγματος Πείρου-Παραπείρου με το δίκτυο ύδρευσης της Πάτρας, θέματα διαχείρισης απορριμάτων, η σύνδεση της κρουαζιέρας του Κατάκολου με την Ολυμπία και η Μαρίνα του Μεσολογγίου.
Επίσης, θα συζητηθεί η απόδοση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας στους πολίτες της, η σύνδεση της πόλης με τον προαστιακό (υπάρχουν διαφωνίες στο εσωτερικό της Πάτρας για το που πρέπει να γίνει ο τερματικός σταθμός), η εξειδίκευση της χάραξης της Ιονίας οδού προς τον Νότο (Πάτρα, Πύργος, Κυπαρισσία, Καλό Νερό, Τσακώνα), η αξιοποίηση της περιοχής της Λίμνης του Καϊφα και τον εκεί ιαματικών πηγών και θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να υποδέχεται το λιμάνι της Πάτρας υγροποιημένο φυσικό αέριο.
Να σημειωθεί ότι στην κυβέρνηση βρίσκονται σε σταθερά καλό κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Γιώργο Κατσιφάρα, γεγονός που δεν αποκλείεται να δούμε να εκφράζεται και επίσημα στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ