Ποιους εξυπηρετεί η απομάκρυνση του Ελληνικού Στρατού από την εθνικά ευαίσθητη περιοχή της Φλώρινας;

cimg0279b
Μία σοβαρή προσέγγιση του γελοίου θέματος που αναφέραμε εχθές. Την παραθέτουμε αν και διαφωνούμε ότι η περιοχή της Φλώρινας είναι “Εθνικά ευαίσθητη”. Οι καλοταϊσμένοι Αρλεκίνοι της Εργενεκον είναι “Εθνικά αναίσθητοι”.
Εκ πρώτης όψεως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως απαύγασμα ασχετοσύνης και λαϊκισμού η ερώτηση που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του. Μια πιο προσεκτική ανάγνωση όμως της ερώτησης προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα το Πεδίο Βολής Λόφων στη Φλώρινα οδηγεί σε άλλα συμπεράσματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ευθέως την αναστολή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Ελληνικού Στρατού στο ΠΒ Λόφων, το οποίο κατ΄αυτούς “ταλαιπωρεί την περιοχή από το 1961”, υποστηρίζοντας ότι γίνεται χρήση …πυρηνικών όπλων και πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου εκ μέρους του ΕΣ καθώς και ότι “πέρα από τη μόλυνση του περιβάλλοντος, βλήματα σκάνε συχνά δίπλα στα σπίτια και σε χώρους που παίζουν παιδιά” ενώ “αυξημένος είναι και ο κίνδυνος βιομηχανικού ατυχήματος, λόγω της λειτουργίας σε απόσταση λιγότερη από 1χλμ, σύγχρονης μονάδας της ΔΕΗ (ΑΗΣ Αχλάδας-Μελίτης)”.
Ίσως η (κακή) πληροφόρηση των τριών βουλευτών για το θέμα να προέρχεται από κάποια συνιστώσα του εν λόγω πολιτικού σχηματισμού και μάλλον εκείνη που υποστηρίζει τους φιλοσκοπιανούς της περιοχής, γι΄αυτό είναι αναγκαίες μερικές επισημάνσεις:
1. Ο ΕΣ δε χρησιμοποιεί πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου ούτε καν για τα πυροβόλα 30mm των επιθετικών ελικοπτέρων Αpache για τα οποία υπήρχαν σχετικές αναφορές στο παρελθόν.
2. Κίνδυνος βιομηχανικού ατυχήματος δεν υφίσταται καθώς το ΠΒ Λόφων βρίσκεται χωροταξικά παραπλεύρως του Ατμοηλεκτρικού Στρατού (ΑΗΣ) Μελίτης, δηλαδή δε βρίσκεται καν στη κατεύθυνση προς την οποία εκτελούνται πυρά. Επιπλέον, έχει σταματήσει η χρήση βαρέων όπλων στο ΠΒ Λόφων ενώ παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση των εξοπλισμών, ο ΕΣ διακρίνεται για τον επαγγελματισμό του, το υψηλό επίπεδο ασφάλειας του προσωπικού του σε σχέση με άλλα ΝΑΤΟικα κράτη και σίγουρα για την ευστοχία των βολών του.
3. Είναι δυνατόν η ψηφοθηρική λογική για την υποστήριξη κάποιων μειοψηφιών της περιοχής, οι οποίες έγιναν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από τη ΠΓΔΜ το περασμένο έτος, να επηρεάζει κατ΄ελάχιστον την Εθνική Άμυνα της χώρας;
Λίγη σοβαρότητα δε θα έβλεπε, αλλά τι απάντηση να δώσεις σε μια ηλίθια ερώτηση (Volume II):

koro“Ελευθεροτυπία”, 10/07/2008

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ