Άρχισαν τα όργανα της Αγίας Οικογένειας. Κρατηθείτε τουλάχιστον λίγο. Έτσι για τα μάτια!

photo3
Η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών της ΝΔ στη Β’ Αθήνας στήριξε τη Ντόρα Μπακογιάννη. Ο λαός τους γύρισε κυριολεκτικά την πλάτη και τώρα, δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη, του οποίου το όνομα εμπλέκεται στο σκάνδαλο SIEMENS με ανεξόφλητα τιμολόγια και κοινά οικόπεδα της γυναίκας του με τον Χριστοφοράκο, έχει το θράσος να βάζει όρους στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΝΔ και να μιλά για ανάγκη ‘ειλικρινούς αυτοκριτικής για τα αίτια της ήττας της 4ης Οκτωβρίου’!
Ναι σωστά διαβάσατε:
Ανάγκη ειλικρινούς αυτοκριτικής, λές και δεν είναι τα καμώματα του ίδιου και της οικογένειάς του που έφεραν το κόμμα στη δεινή θέση της 4ης Οκτωβρίου!
Τελικά, ο Κυριάκος και η ‘Οικογένεια’ μάλλον δεν το έλαβε το μήνυμα που τους έστειλε ο λαός.
Για του λόγου το αληθές, διαβάστε παρακάτω:
«Ο κ. Σαμαράς να στηριχθεί από όλους»
Αρμονική συνεργασία των δύο τάσεων στη ΝΔ ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
«Προϋπόθεση ενότητας είναι ο ηττημένος να σεβαστεί το αποτέλεσμα και ο νικητής τον ηττημένο», υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας στον ρ/σ Real FM το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας και τη νίκη του Αντώνη Σαμαρά.
«Προϋπόθεση ενότητας είναι ο ηττημένος να σεβαστεί το αποτέλεσμα και ο νικητής τον ηττημένο», υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, στη ΝΔ συνυπάρχουν δύο ρεύματα σκέψης, το παραδοσιακό λαϊκό συντηρητικό το οποίο κέρδισε και τις εκλογές, και το κεντρώο φιλελεύθερο, τα οποία -τόνισε- πρέπει να συνεργαστούν αρμονικά για να μπορέσουμε να κάνουμε τη ΝΔ μεγάλη και ισχυρή.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Αντώνη Σαμαρά για την εκλογή του, με την επισήμανση ότι πρέπει να στηριχθεί από όλους. Παράλληλα ευχαρίστησε και τους «εκατοντάδες χιλιάδες Νεοδημοκράτες που προσήλθαν σε μία πρωτοποριακή ανοικτή διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου». «Η συμμετοχή τους και η υπομονή τους ήταν συγκινητική και βρισκόταν σε πλήρη ανακολουθία με τις παλινωδίες της οργανωτικής επιτροπής», παρατήρησε χαρακτηριστικά.
Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως είναι νωρίς για αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος. Αντίθετα, πρόσθεσε, αυτό που έχει σημασία, είναι οι προτεραιότητες για την επόμενη ημέρα. «Πρέπει να κάνουμε μία πολύ ειλικρινή αυτοκριτική για το αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου. Το δεύτερο που πρέπει να γίνει, είναι βαθιές οργανωτικές αλλαγές στη ΝΔ, ώστε πραγματικά να ξαναγίνει ένα κόμμα ανοικτό και καλά οργανωμένο» και το τρίτο η αρμονική συνεργασία των δύο τάσεων «για να μπορέσουμε να κάνουμε τη ΝΔ μεγάλη και ισχυρή, γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν», σημείωσε.
Στο σημείο αυτό ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε τα οργανωτικά προβλήματα που παρατηρήθηκαν κατά τη διαδικασία εκλογής, «να είναι το κύκνειο άσμα μιας παλιάς ΝΔ, τουλάχιστον σε οργανωτικό επίπεδο, διότι ταλαιπωρήσαμε πολύ τους πολίτες που θέλαμε να μας ψηφίσουν και δεν τον χρειάζονταν αυτό».
Σύντομα, τόνισε καταλήγοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η ΝΔ πρέπει να λειτουργήσει πάνω σε νέες βάσεις, με όργανα που θα συνεδριάζουν, θα ακούγονται και θα διαμορφώνουν υπό την καθοδήγηση του προέδρου, την κεντρική πολιτική γραμμή του κόμματος. «Να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες προτάσεις εφαρμοσμένης πολιτικής που θα διαφοροποιούν τη ΝΔ από την κυβέρνηση», κατέληξε, καθώς όπως σημείωσε, «αν δεν είμαστε καλή και υπεύθυνη αντιπολίτευση, δεν θα μπορέσουμε να γίνουμε και καλή κυβέρνηση».
Ναυτεμπορική
Infognomon

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ