Στέλνουν φέρετρα στον Ερντογάν – Η τουρκική εισβολή στη Συρία δεν πάει όπως υπολόγιζε ο σουλτάνος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

turkey feretro simaia
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Κυριακή ότι η Τουρκία έχει στην κατοχή της πληροφορίες σχετικά με την προέλευση του αντιαρματικού πυραύλου που σκότωσε το Σάββατο 5 Τούρκους στρατιώτες στη βόρεια Συρία, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τον αριθμό των νεκρών στη διάρκεια των “επιχειρήσεων” στην περιοχή του Αφρίν.

«Διαθέτουμε πληροφορίες, όμως δεν θα ήταν σωστό να το πούμε δημοσίως αν δεν βεβαιωθούμε απόλυτα» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, προτού αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη για να επισκεφθεί τη Ρώμη και το Βατικανό.

«Όποιος κι αν είναι εκείνος (που παρείχε το όπλο), τάχθηκε στο πλευρό των τρομοκρατών. Μόλις αυτό επιβεβαιωθεί, θα μοιραστούμε με όλον τον κόσμο αυτήν την πληροφορία» συμπλήρωσε.

Ο Τούρκος ηγέτης υποσχέθηκε ότι παρά τις απώλειες στις τάξεις των τουρκικών δυνάμεων, η Άγκυρα θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της «με αποφασιστικότητα».

Αυτό που δεν είπε βέβαια ο σουλτάνος, είναι ότι αυτές οι “επιχειρήσεις” που υποτίθεται θα ολοκληρώνονταν γρήγορα, κρατούν ακόμα και τα φέρετρα των Τούρκων στρατιωτών ολοένα και αυξάνονται κι ας είναι σε φουλ λειτουργία η τουρκική προπαγάνδα των ελάχιστων απωλειών.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι 935 «τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί» από την έναρξη των επιχειρήσεων, ένας αριθμός που δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθεί από κάποια ανεξάρτητη πηγή.

Τουρκικά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μετέδωσαν σήμερα ότι η επίθεση εναντίον του τουρκικού άρματος μάχης διαπράχθηκε με έναν αντιαρματικό πύραυλο που έδωσαν στους Κούρδους πολιτοφύλακες YPG οι ΗΠΑ, μια πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ