ΕΚΤΑΚΤΟ: Συμφωνία στο Βερολίνο για αύξηση των επενδύσεων και το τέλος της λιτότητας στην Ευρωζώνη! Η μεγάλη δικαίωση του Προκόπη Παυλόπουλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image 363Από την πρώτη στιγμή της εκλογής του στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος διαμήνυε στο εξωτερικό ότι η πολιτική λιτότητας είναι ωρολογιακή βόμβα όχι μόνο για την Ελλάδα και την ευρωζώνη αλλά και για την ίδια την Γερμανία. Και εξηγούσε ότι η πολιτική Σόιμπλε που εξασφάλιζε τεράστια πλεονάσματα για τη Γερμανία είχε μοναδικό στόχο να θωρακίσει το γερμανικό τραπεζικό σύστημα και κυρίως την Ντόιτσε μπανκ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα τερατώδες σχήμα με δεκάδες τρισεκατομμύρια ευρώ έκθεση σε παράγωγα, που σε περίπτωση ανακεφαλαιοποίησης, Το σύνολο των πλεονασμάτων της Γερμανίας δεν θα έφτανε για να καλύψει ούτε ένα μικρό ποσοστό. Ενώ η Ελλάδα και η ευρωζώνη η θα μετατρεπόταν σε αποικία χρέους.

Ο πρόεδρος του SPD Μάρτιν Σουλτς ανακοίνωσε λοιπόν ότι η συμφωνία για τα ευρωπαϊκά θέματα επετεύχθη κατά τη διάρκεια των τριμερών συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης μείζονος συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών και Σοσιαλδημοκρατών. 

Η συμφωνία για την Ευρώπη περιλαμβάνει αύξηση των επενδύσεων στην Ευρωζώνη και το τέλος της λιτότητας, διευκρίνισε ο Μάρτιν Σουλτς.

Αυτή η εξέλιξη είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρα και για την Ελλάδα. Το πρόγραμμα στο οποίο θα βρεθεί η Ελλάδα μετά το καλοκαίρι, δεν θα έχει καμία σχέση με οτιδήποτε γνωρίζουμε. Ίσως να είναι πιο ελαστικό ακόμα και από το Μάστριχτ. Και αυτό θα αποτελέσει την μεγάλη δικαίωση για την Ελλάδα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ