Νίκος Νικολόπουλος: Ναι, ισχύει δεν το παίρνω πίσω… θα ψηφίσω την απλή αναλογική!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η πλήρης απεξάρτηση της τοπικής Αυτοδιοίκησης από κομματικούς εναγκαλισμούς ευνοείται από την δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη ότι σύντομα θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή νόμο για τη διενέργεια των τοπικοαυτοδιοικητικών εκλογών με απλή αναλογική. Όταν το νομοθέτημα έλθει στη Βουλή θα ανταποκριθώ με την θετική ψήφο μου».
Η ανωτέρω δήλωση έγινε σήμερα από τον Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητο βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο, μετά από σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο περιθώριο του 9ου Περιφερειακού Συνεδρίου Δυτικής Ελλάδος , ενώ και σήμερα αρνήθηκε να αποκαλύψει τις προθέσεις του γύρω από μία πιθανή δική του υποψηφιότητα, περιοριζόμενος στα εξής:
«Ακούω τους συμπατριώτες μου. Αγαπώ την ιδιαιτέρα πατρίδα μου και την περιφέρεια μας.  Θέλω να είμαι χρήσιμος, αλλά τώρα μόνον χωρίς ΧΡΙΣΜΑ»!
«ΣΤΟΝ ΤΙΣΠΡΑ ΘΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ»
Παράλληλα, ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε ότι αποδείχθηκε την κυβερνητική πρόσκληση και θα δώσει το παρόν του στη σημερινή συνάντηση που θα γίνει με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά την οποία θα αναδείξει τα αιτήματα της Πάτρας και της περιοχής, αξιώνοντας να δοθούν άμεσα γρήγορες και ρεαλιστικές λύσεις.
Ακολούθως, ο Αχαιός πολιτικός αναφέρθηκε σε μια εξόφθαλμη αδικία που θα θέσει στον Πρωθυπουργό σήμερα, γύρω από την απόκτηση νέου Δικαστικού Μεγάρου της Πάτρας:
«Ειπώθηκαν τόσα και όμως δεν έγινε η παραμικρή νύξη και θλίβομαι. Ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα είναι σβησμένο από τον «χάρτη» του κυβερνητικού ενδιαφέροντος.
«Ο ΑΠ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ
ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΕΤΧ»
Ιδίως, απορώ και αγανακτώ με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα που έχει διατελέσει και Υφυπουργός Δικαιοσύνης. Ήταν εκείνος που αδιαφόρησε επί Υφυπουργίας του και μοιραία παρήλθε ο χρόνος παραχώρησης του ΚΕΤΧ για τη κατασκευή του νέου δικαστικού μεγάρου, χωρίς να πετύχει έστω και την χρονική παράταση, ώστε να μην χαθεί η ευκαιρία.
Ακόμη και χτες, που  είχε την ευκαιρία να το θέσει στο Συνέδριο, όπου παρουσίασε κατά τα’ άλλα ένα γενικό κατάλογο αιτημάτων, δεν το έπραξε!
Ασφαλώς υπάρχουν κατάλληλοι και επαρκείς χώροι για να μεταστεγασθεί το Δικαστικό Μέγαρο. Είτε στην «Πειραϊκή Πατραϊκή», είτε στο ΚΕΤΧ, αρκεί να γίνουν οι κατάλληλες διασκευές, όπως επιτυχώς συνέβη επί Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Αθήνα με την Σχολή ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ.
Ελπίζω ότι έστω και σήμερα θα δρομολογηθούν οι σχετικές εξελίξεις, ειδάλλως θα παραμένει το μαύρο στίγμα στο νομικό πολιτισμό μας, με ευθύνη της Κυβέρνησης και του αδιάφορου Περιφερειάρχη, που δείχνει ότι το μόνο που τον νοιάζει είναι να άρει το χρίσμα από τον…Τσίπρα»!»
(«Ταμείο» θα κάνουμε στο τέλος του συνεδρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ