Ο Βενιζέλος που κατηγορούσε την έντιμη πρόεδρο του Αρείου Πάγου καλύπτοντας μεγαλοαπατεώνα, μιλά για «παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη»!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 72891Να πώς αποδεικνύονται οι σχέσεις Βενιζέλου – Βγενόπουλου

Ακόμη πιο φανερή και όπως φαίνεται πολύ πιο ισχυρή απ’ όσο ίσως θα περίμενε κανείς είναι τελικά η σχέση του Βαγγέλη Βενιζέλου με τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Νίκου Σηφουνάκη ο οποίος σε επιστολή του προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη, κάνει λόγο για μυστική συνάντηση Βενιζέλου-Βγενόπουλου την περίοδο που ο πρώτος ήταν πρόεδρος του κόμματος.

Στην επιστολή του, την οποία δημοσιεύει το περιοδικό «Επίκαιρα», ο Νίκος Σηφουνάκης κατονομάζει τον Βαγγέλη Βενιζέλο ως υπεύθυνο για το «θάψιμο» δηλώσεών του σχετικά με τη δικαστική διαμάχη του με τον Ανδρέα Βγενόπουλο και αποκαλύπτει πως οι δύο άνδρες συναντήθηκαν μυστικά στο γραφείο του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Κολωνάκι, τον Δεκέμβριο του 2015.

Ο Νίκος Σηφουνάκης δεν είναι βεβαίως ένα τυχαίο πρόσωπο. Ο ίδιος άλλωστε διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο την περίοδο 2009-2012 σε υποθέσεις που αφορούσαν τον Ανδρέα Βγενόπουλο, είτε στη διερεύνηση των δανείων της Marfin Bank προς την Ιερά Μονή Βατοπεδίου από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης είτε στις συναλλαγές εταιρειών συμφερόντων Βγενόπουλου με το ελληνικό Δημόσιο, όπως η συμμετοχή της Olympic Air στον διαγωνισμό για την αεροπορική σύνδεση των νησιών της άγονης γραμμής.

Βενιζέλος, Βγενόπουλος και η σχέση τους με τον Σάφα των ναυπηγείων

Οι σχέσεις συμπάθειας μεταξύ Βενιζέλου και Βγενόπουλου πάντως είχαν διαφανεί ξεκάθαρα, όταν πριν από περίπου έναν μήνα ο πρώτος έσπευσε να υποστηρίξει τον Mr. Mig στέλνοντας επιστολή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μέσω της οποίας άφηνε αιχμές κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, αλλά και κατά των Νίκου Παρασκευόπουλου και Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, διότι δήθεν ενδιαφερόταν για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Στην επιστολή αυτή, ο Βενιζέλος έβαζε ερωτηματικά για την ενέργεια της προέδρου του Αρείου Πάγου να υποβάλει μήνυση στον καθηγητή συνταγματικού Δικαίου Σταύρο Τσακυράκη και εκδήλωσε την ανησυχία του σχετικά με την εντολή για πειθαρχική έρευνα σε βάρος της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, η οποία εκτός του ότι αφαίρεσε πραξικοπηματικά την υπόθεση Βγενόπουλου από τα χέρια των εισαγγελέων Διαφθοράς, την έβαλε και στο αρχείο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναρωτιόταν για το γεγονός ότι η ίδια η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ανέλαβε να διεξάγει την πειθαρχική έρευνα για τη Γεωργία Τσατάνη, ασχέτως αν αυτό είναι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της. Έτσι, ο ανήσυχος Βενιζέλος κάλεσε τους δύο υπουργούς στην Επιτροπή, με σκοπό να δώσουν εξηγήσεις που θα προστατεύσουν την ανεξαρτησία των θεσμών.

Φαίνεται όμως πως η αγωνία του Βαγγέλη Βενιζέλου δεν σχετιζόταν τόσο με τη Δικαιοσύνη και την ανεξαρτησία της όσο με την τριγωνική σχέση του ίδιου με τον Ανδρέα Βγενόπουλου και τον Ισκαντάρ Σάφα.

Ο Σάφα δεν είναι άλλος από τον άνθρωπο που πήρε τα Ναυπηγία του Σκαραμαγκά, αφού πρώτα ο Βενιζέλος, ως υπουργός Άμυνας τότε, είχε φροντίσει να «καθαρίσει» με τροπολογίες του για υποθέσεις φοροδιαφυγής και λογιστικών τερτιπίων με πιστωτικά και χρεωστικά τιμολόγια τους Γερμανούς της HDW και να απαξιώσει πλήρως του ελεγκτές του ΣΔΟΕ. Την εποχή εκείνη, ο Βενιζέλος, προφασιζόμενος ότι εξυπηρετεί το Δημόσιο και τους εργαζομένους που θα έμεναν άνεργοι, εκτός από την παραχώρηση των Ναυπηγείων, συμφώνησε και για την προκαταβολική πληρωμή του Ισκαντάρ Σάφα για δύο υποβρύχια τα οποία εν τέλει δεν παραλήφθηκαν ποτέ.

Κατά την παραμονή του στην Ελλάδα ο Ισκαντάρ Σάφα ενεπλάκη και σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Μια απ’ αυτές ήταν και η ενασχόλησή του με τη MIG του Ανδρέα Βγενόπουλου, της οποίας ανέλαβε αντιπρόεδρος το 2012. Σύμφωνα με το ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2871 25/4/2012 ο Ισκαντάρ Σάφα είναι το νούμερο δύο στη MIG, όντας βέβαια όπως και ο Βγενόπουλος μη εκτελεστικό μέλος. Όπως προκύπτει και από τις τελευταίες καταχωρήσεις (σ.σ. Αρ. Πρωτ. 79300) της «MARFIN ΙΝVESTMENT GROUP ANΩΝΥΜOΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» στο ΓΕΜΗ, ο Σάφα διατηρεί τη θέση του στο ΔΣ της MIG. Με απλά λόγια ο Ισκαντάρ Σάφα τον οποίο βοήθησε ο Βαγγέλης Βενιζέλος να πάρει τα Ναυπηγεία, είναι συνέταιρος του Ανδρέα Βγενόπουλου στη MIG.

Ο Βγενόπουλος και η οικογένεια του πεθερού του Βενιζέλου

Ο Ισκαντάρ Σάφα, όπως θα διαβάσετε, δεν είναι το μοναδικό πρόσωπο που συνδέει τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Μια ακόμη τριγωνική σχέση είναι αυτή με την οικογένεια Μπακατσέλου, την οικογένεια δηλαδή της συζύγου του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Μπακατσέλος, κουνιάδος του Βαγγέλη Βενιζέλου, δηλαδή αδελφός της συζύγου του Λίλας, υπήρξε κατά το παρελθόν μέλος του Διοικητικού Συμβούλιο της Proton Bank. Η σύμπτωση είναι ότι μέτοχος της τράπεζας ήταν η εταιρία IRF European Finance Investments Ltd συμφερόντων του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ο Δημήτρης Μπακατσέλος είναι όμως μόνο ένα από τα μέλη της οικογένειας Μπακατσέλου που συνδέεται με τον Βγενόπουλο, ο οποίος είχε σχέσεις και με τον Αλέξανδρο Μπακατσέλο, αδελφό τού πεθερού του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σημειωτέων διώκεται για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος, είναι ο ιδρυτής της Τράπεζας Εγνατία και ο άνθρωπος που βοήθησε τον Ανδρέα Βγενόπουλο να την πάρει το 2000 και στη συνέχεια να την ενοποιήσει με τη Marfin για να δημιουργηθεί η Marfin Popular Bank. Ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος, είναι επίσης ο άνθρωπος που προσέφυγε μαζί με τον Ανδρέα Βγενόπουλο κατά του κυπριακού κράτους, με αγωγή ζητώντας αποζημιώσεις.

Εν τω μεταξύ στα αρχεία της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο, τα οποία έχει αποκαλύψει το Hot Doc και το koutipandoras.gr, υπάρχει ακάλυπτο δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ, το οποίο εμφανίζεται να έχει πάρει κάποιος Αλέξανδρος Μπακατσέλος. Είναι άραγε άλλο πρόσωπο ή πρόκειται τον κ. Μπακατσέλο κι έχει γίνει αναγραμματισμός από λάθος; Ο κ. Βενιζέλος σίγουρα θα γνωρίζει…

Να πώς αποδεικνύονται οι σχέσεις Βενιζέλου – Βγενόπουλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ