18/05/2021

Τρομερές καταγγελίες από την επιθεωρήτρια Δημόσιας διοίκησης: Εξαφανίζουν τα πειστήρια για την Novartis, κάνουν μηνύσεις σε ελεγκτές για να καθυστερήσουν τον έλεγχο!

Έχουν λεηλατηθεί τα αρχεία των υπηρεσιών από ελεγχόμενους για την υπόθεση κατήγγειλε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου στον ΑΝΤ1 ενώ όπως ενημέρωσε κάνουν μηνύσεις στους επιθεωρητές για να σταματήσουν την έρευνα.

Όπως ενημέρωσε η κ. Παπασπύρου, η προανακριτική αφορά την τιμολόγηση των φαρμάκων. Κατά τη διαδικασία της έρευνας «έχουν λεηλατηθεί τα αρχεία (είτε είναι σε υπηρεσίες, είτε σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου) των υπηρεσιών δηλαδή οι υπηρεσίες δεν φρόντισαν να περιφρουρήσουν τα στοιχεία.».

Καταλόγισε σκοπιμότητα αφού όπως είπε «λείπουν τα αρχεία ορισμένων ετών, όχι όλα», όπως διαβεβαίωσε όμως «θα βρεθούν τα πάντα».

«Πρέπει να μάθει ο κόσμος πού πήγαν τα λεφτά» συμπλήρωσε η κ. Παπασπύρου, τονίζοντας ότι «το πόρισμά μας θα είναι τόσο εμπεριστατωμένο που θα αποκαλύπτει τη ζημιά του δημοσίου με ακρίβεια».

Οι εισαγγελείς μόλις πέσουν πάνω σε υπουργό δεν μπορούν να κάνουν τίποτα το στέλνουν στη Βουλή. Ενώ κλείνοντας τη παρέμβασή της είπε επίσης ότι «κάνουν μηνύσεις στους επιθεωρητές για να σταματήσουν την έρευνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ