H Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης για τη Novartis: Πολλοί ελεγκτές δέχονται μηνύσεις- ΒΙΝΤΕΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

IMG_7591Η κυρία Παπασπύρου εξήγησε πως πολλά από τα αρχεία που αφορούν την υπόθεση έχουν εξαφανιστεί επιλεκτικά με ευθύνη των ελεγχόμενων, καθώς και ότι πολλά έγγραφα βρίσκονται στα σπίτια υπαλλήλων της εταιρείας. Προσέθεσε, ωστόσο, ότι ο κόσμος απαιτεί να μάθει την αλήθεια γιατί τα ποσά είναι υπέρογκα και ότι τα έγγραφα θα βρεθούν με κάθε τρόπο, έτσι ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στον καθένα.
http://www.dailymotion.com/video/x6ede5f
 
Η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης υποστήριξε πως πρόκειται για ένα διεθνές σκάνδαλο – εξ ου και το ενδιαφέρον του FBI – καθώς η Ελλάδα αποτελεί χώρα αναφοράς η οποία διαμορφώνει και τις τιμές των φαρμάκων παγκοσμίως. Η κυρία Παπασπύρου αποκάλυψε ότι πολλοί ελεγκτές δέχονται μηνύσεις από τους ελεγχόμενους έτσι ώστε να κάνουν πίσω και να μην προχωρήσει η έρευνα.
Μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή την Τρίτη, η κυρία Παπασπύρου είχε αποκαλύψει πως οι επιθεωρητές δυσκολεύτηκαν πολύ να βρουν τα σχετικά με την υπόθεση έγγραφα, καθώς ήταν κρυμμένα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ