Αρχαίοι Καρχηδόνιοι: Οι ανθρωποθυσίες και η μυστηριώδης λατρεία του Βάαλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

keimeno karhidonioi
Έχει προκαλέσει αποτρόπαια συναισθήματα η πρόσφατη αρχαιολογική ανακάλυψη Αμερικανών ερευνητών, οι οποίοι βρήκαν σαφείς ενδείξεις ότι οι αρχαίοι Καρχηδόνιοι θυσίαζαν τα ίδια τους τα παιδιά προσπαθώντας να κερδίσουν την εύνοια των θεών.

Φυσικά, αυτά ήταν τα σημιτικά ιδεώδη που συντήρησαν οι Καρχηδόνιοι από τη μητροπολιτική τους πατρίδα, την Τύρο της Φοινίκης, όπου η θρησκεία των Βάαλ, Βελιάλ και Μέλκαρτ καλά κρατούσε.
Όπως εξηγεί η Ζόζεφιν Κιν, επικεφαλής της μελέτης και λέκτορας αρχαίας ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, οι ανασκαφές που έγιναν στην Τυνησία, και στη Σικελία και τη Σαρδηνία έφεραν στο φως μικροσκοπικά αποτεφρωμένα οστά προσεκτικά συσκευασμένα σε δοχεία, θαμμένα κάτω από πλάκες με παρακλήσεις στους θεούς.
H ανακάλυψη της ερευνητικής ομάδας συγκλόνισε την επιστημονική κοινότητα, φέρνοντας στο φως ένα μεγάλο taboo. Η Κουίν εξηγεί ότι οι ακαδημαϊκοί συνάδελφοί της σοκαρίστηκαν με τα ευρήματα.
«Η αίσθηση ότι έσπασε κάποιο απόλυτο ταμπού είναι πολύ ισχυρή. Ήταν εντυπωσιακό το πόσο συχνά οι συνεργάτες μου αντιδρούσαν με τρόμο λέγοντας “όχι, αυτό δεν είναι δυνατό, θα πρέπει να έχουμε κάνει λάθος”.
Μας αρέσει να πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ κοντά στον αρχαίο κόσμο, ότι ήταν πραγματικά ακριβώς όπως εμείς, αλλά η αλήθεια είναι, φοβάμαι, ότι είχε εντελώς διαφορετικούς κανόνες ζωής».
[pronews.gr]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ