Έτσι μοιάζει το νευρικό σύστημα του ανθρώπου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

keimeno nerve system
Κλικ στη φωτό για μεγαλύτερο μέγεθος

Θεωρείται από τις πιο σημαντικές ανατομικές εργασίες που έχουν γίνει ποτέ, έστω και αν πραγματοποιήθηκε, περίπου, πριν από έναν αιώνα, το φθινόπωρο του 1925. Τότε, ένα ζευγάρι φοιτητών Ιατρικής στο κολέγιο του Κίρκσβιλ (Kirksville) του Μισούρι, ανέλαβαν μια πολύ δύσκολη εργασία, να τεμαχίσουν το νευρικό σύστημα του ανθρώπινου σώματος, αρχίζοντας από τη βάση του εγκεφάλου προς τα κάτω, σαν ένα συνεχές κομμάτι.

Οι φοιτητές Μ.Α. Σαλκ (M.A. Schalck) και Λ.Π Ράμσντελ (L.P. Ramsdell), πέρασαν 1.500 ώρες από τη ζωή τους προκειμένου να ολοκληρώσουν αυτήν την επίπονη ανατομή, η οποία θεωρείται εξαιρετική και εκτίθεται στο Μουσείο Οστεοπαθητικής Ιατρικής, του κολεγίου.
Όπως είπε ο διευθυντής του μουσείου Τζέισον Χάκστον (Jason Haxton) «οι άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι με την ανατομία λένε ότι αυτό το δημιούργημα είναι πραγματικά ένα θαύμα».
Οι Schalck και Ramsdell λειτούργησαν προς τα κάτω από το στέλεχος του εγκεφάλου, βγάζοντας τον νωτιαίο μυελό και κόβοντας το δέρμα, τους μυς και τον προστατευτικό ιστό, ώστε να καθαρίσουν τον λαβύρινθο των νευρικών ινών μέσα στο σώμα.
Μετά από 1.500 ώρες χειρουργικής επέμβασης, οι δύο φοιτητές τοποθετούσαν το τεμαχισμένο νευρικό σύστημα σε μια πλάκα από ξύλο. Πρόσθεσαν εκατοντάδες ετικέτες χαρτιού στην οθόνη (εξηγώντας τις λεπτομέρειες) και παρουσίασαν την τελική ανατομή σε ιατρικά συνέδρια και μουσεία σε όλη την Αμερική.
Σήμερα, η ανατομή του νευρικού συστήματος των Schalck και Ramsdell είναι μία από τις τέσσερις ανάλογες εργασίες σε ολόκληρο τον κόσμο και θεωρείται από τις καλύτερες.
Όσο για το πρόσωπο του οποίου το σώμα κατέληξε στον πίνακα του νευρικού συστήματος, δεν είναι τίποτα γνωστό. Πιθανότατα επρόκειτο ή για κάποιον κατάδικο που πέθανε στη φυλακή ή για έναν φτωχό άνθρωπο, δήλωσε ο Haxton, καθώς αυτές ήταν οι κύριες, κρατικά εγκεκριμένες, πηγές ιατρικών πτωμάτων εκείνη την εποχή.
Όποιος κι αν ήταν αυτός ο άνθρωπος, άφησε πίσω του αυτό που θεωρείται σήμερα ένα από τα πιο πολύτιμα νευρικά συστήματα στον κόσμο. Μάλιστα, πριν από 10 χρόνια το έκθεμα εκτιμήθηκε σε 1 εκατομμύριο δολάρια.
https://snoopit24.com/2018/02/02/etsi-moiazei-to-neuriko-systhma-tou-anthrwpou/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ