Πύρινη ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ευρωκοινοβούλιο για την τουρκική θηριωδία στην Συρία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image 373“Στο Αφρίν ο Ερντογάν πολεμά αυτούς που νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος”
Ανησυχητική χαρακτήρισε την κατάσταση στην Τουρκία, ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Στρασβούργο, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία και την κατάσταση στο Αφρίν, παρουσία της Ύπατης Εκπροσώπου και αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φεντερίκα Μογκερίνι.Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τη δίωξη πολιτικών, δικαστών, δημοσιογράφων, αλλά και απλών πολιτών και τόνοσε πως παρατείνει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να διευρύνει την εξουσία του. «Όποιος του ασκεί κριτική βαφτίζεται εχθρός του έθνους» σημείωσε και προσέθεσε πως διαμορφώνει μία ακραία εθνικιστική συμμαχία αμφισβητώντας ακόμα και τη συνθήκη της Λοζάνης.
Σε αυτό το πλαίσιο, παρατήρησε πως το τελευταίο διάστημα Ισλαμιστές και Κεμαλιστές συναγωνίζονται για το ποιος θα έχει την πιο επιθετική ρητορεία έναντι γειτονικών κρατών και επισήμανε πως «επιτίθεται στις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης, σχετικά με την παροχή ασύλου σε Τούρκους πολίτες, γιατί προφανώς κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια στο πως λαμβάνονται οι αποφάσεις».
Καταληκτικά, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, πως με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας εισβάλλει στη Συρία, χτυπώντας τους Κούρδους. «Επί της ουσίας στο Αφρίν πολεμά αυτούς που νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος. Μετά από 7 χρόνια αιματηρού εμφυλίου και ενώ η σύγκρουση είχε αρχίσει να αποκλιμακώνεται η συγκεκριμένη τουρκική εισβολή οδηγεί σε μία νέα ανθρωπιστική κρίση» συμπλήρωσε και διαμήνυσε πως «οφείλουμε σήμερα να καταδικάσουμε αυτή τη συμπεριφορά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ