«ΠΙΡΑΝΧΑΣ» ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ… ΧΕΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥΟι εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis αναμένονται ραγδαίες και θα προκαλέσουν πολιτικό σεισμό
Από τον
Νίκο Ελευθερόγλου
Μπορεί κάποιοι να ισχυριστούν σήμερα ότι η κυβέρνηση τρόμαξε τόσο από τα συλλαλητήρια, που έβγαλε από το συρτάρι τον καυτό φάκελο Novartis. Δεν θα τους αδικήσω, μια και κάθε κυβέρνηση φροντίζει να έχει στο μανίκι της άσους για μια δύσκολη στιγμή. Και σίγουρα οι εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της FYROM δεν ήταν αυτές που ανέμενε η κυβέρνηση, η οποία πρώτη φορά είδε τον… Χάρο με τα μάτια της. Από την άλλη, βέβαια, είναι αλήθεια ότι η «βόμβα» Novartis ήταν ώριμη να σκάσει, μια και πρόκειται για ένα σκάνδαλο που σερνόταν καιρό, όπως αποκάλυψε και η «δημοκρατία» πριν από λίγες μέρες.
Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και θα προκαλέσουν σεισμό στο πολιτικό σύστημα, καθώς εμπλέκονται κορυφαία ονόματα, τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες που είχα, στην Πειραιώς ήξεραν ότι το «πακέτο» ερχόταν. Δεν αιφνιδιάστηκαν. Το περίμεναν μέρες και γνώριζαν ότι δεν είχε καμία σχέση με όσα έγιναν στα συλλαλητήρια.
Το θέμα είναι εάν έχουν ετοιμαστεί για να το αντιμετωπίσουν. Και δεν μιλάμε μόνο επικοινωνιακά, αλλά ουσιαστικά. Δηλαδή εάν έχουν στη φαρέτρα τους όλα εκείνα τα στοιχεία που θα αποδείξουν την αθωότητα των εμπλεκόμενων στελεχών τους. Αν τα έχουν, η υπόθεση θα γυρίσει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση, η οποία θα βρεθεί βαθύτατα εκτεθειμένη.
Εάν όχι, τότε καλά ξεμπερδέματα στους δύο τέως (;) κυβερνητικούς εταίρους.
Διότι αυτή η ιστορία, εάν επιβεβαιωθεί, θα κάνει πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ενώ το πολιτικό σκηνικό θα πάρει φωτιά. Δυστυχώς, σε μια περίοδο κατά την οποία απαιτούνται σύνεση και συνεννόηση, καθώς πολλά θέματα είναι σε επικίνδυνο σημείο, η Ελλάδα θα μπει πάλι στη δίνη των σκανδάλων και της ροκ αντιπαράθεσης, με ό,τι αυτό θα σημαίνει.
Η κυβέρνηση αποφάσισε να πετάξει το αναμμένο σπίρτο στην «αποθήκη» της πολιτικής και οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες. Δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί μπαίνουν στο κάδρο των ευθυνών, και σίγουρα αυτή η υπόθεση, αν αφεθεί να σέρνεται, μόνο ζημιά θα κάνει. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση, όχι σήμερα, αλλά χθες, θα πρέπει να πάει το θέμα στη Βουλή, σε μια προ ημερησίας συζήτηση. Να ανοίξει τα χαρτιά της. Και εάν δεν το κάνει αυτή, η αντιπολίτευση οφείλει να το φέρει εκείνη, ώστε να δείξει ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Σε διαφορετική περίπτωση, η σκανδαλολογία θα απαξιώσει την εναπομείνασα αξιοπρέπεια της πολιτικής ζωής και η ελάχιστη ακόμη εμπιστοσύνη στους πολιτικούς θα χαθεί.
Η ευκαιρία για το πολιτικό σύστημα είναι μεγάλη και δεν πρέπει να χαθεί. Τα «πιράνχας» στην Υγεία, όπως τα είχε αποκαλέσει πρώην υπουργός, είναι ώρα να οδηγηθούν στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη. Για χρόνια τώρα λυμαίνονται τους δημόσιους πόρους, σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα, συναγωνιζόμενα τα άλλα «πιράνχας» στην Εθνική Αμυνα. Εάν υπάρχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες, πρέπει να καταλογιστούν.
Οσοι έβαλαν το χέρι στο μέλι οφείλουν να τιμωρηθούν, ανεξαρτήτως σε ποιον πολιτικό χώρο ανήκουν. Και ασχέτως χρόνου και συγκυριών που βγήκε η υπόθεση στον αέρα, ας ελπίσουμε να μην εξελιχθεί σε ακόμη ένα πυροτέχνημα. Διότι τα «πιράνχας» διαχρονικά έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να μεταμορφώνονται σε… χέλια και να ξεγλιστρούν από το δίκτυο του νόμου και της τάξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ