Υπερκαλύφθηκε δύο φορές το 7ετές ομόλογο – Με επιτυχία στις αγορές η Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
IMG_7668Ιδιαίτερα έντονο είναι το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για το 7ετές ομόλογο της ελληνικής κυβέρνησης καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, οι προσφορές ήδη ξεπερνούν τα 6 δις ευρώ.
Ειδικότερα, οι προσφορές φτάνουν τα 6,5 δισ. ευρώ, γεγονός που συνεπάγεται δύο φορές κάλυψη στο 7ετές ομόλογο που εκδίδει σήμερα η Ελληνική Δημοκρατία. Το εύρος επιτοκίου μειώθηκε και ενώ αρχικά η «καθοδήγηση» (guidance) ήταν στο 3,75%, τώρα διαμορφώνεται σε χαμηλότερα επίπεδα, με το εύρος που δίνεται να περιορίζεται στο 3,5-3,625%.
«Έχουμε ένα πιο σταθερό περιβάλλον και ενώ δεν είναι όλα πράσινα στις οθόνες, οι αποδόσεις είναι σταθερές και δεν βλέπουμε απότομες μεταστροφές», είπε ένας από τους αναδόχους. «Αυτό μάς έδωσε την ευκαιρία να προχωρήσουμε με τη συναλλαγή και τους επενδυτές να μη νιώθουν ότι πιάνουν κάτι επικίνδυνο, και τελικά να αγοράσουν».
Η εντολή για την έκδοση ανακοινώθηκε επίσημα τη Δευτέρα, με τις Barclays, BNP Paribas, Citigroup, JP Morgan και Nomura. Χθες ένας από τους αναδόχους δήλωσε ότι περίμεναν την Τετάρτη για να διαπιστώσουν αν θα ηρεμήσει το κλίμα στις αγορές και ότι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν το μάρκετινγκ της έκδοσης την Πέμπτη, αναλόγως του τι θα συμβεί και στη Wall Street.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ