22/04/2021

Το σπάνιο και μοναδικό μνημείο της φύσης κατέρρευσε ολοσχερώς…

theogefyro katarrefsi
Πλήρης είναι η καταστροφή του Θεογέφυρου στον Δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων. Το σπάνιο και μοναδικό μνημείο της φύσης κατέρρευσε ολοσχερώς. Ένας σωρός από χώματα και πέτρες στα νερά του Καλαμά. Το Θεογέφυρο δεν ήταν κατασκευασμένο από ανθρώπινο χέρι. Ήταν ένα πέρασμα του ποταμού που είχε δημιουργήσει η ίδια η φύση. Δεμένο με θρύλους και παραδόσεις, πέρασε πλέον στην ιστορία.


Η κατάρρευση έγινε αντιληπτή νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις σημειώθηκε το πρωί της ίδιας ημέρας. Επί τόπου βρίσκεται κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας Ηπείρου, κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας καθώς και του Δήμου Ζίτσας.
theogefyro katarrefsi1
Τα αίτια δεν μπορούν να προσδιοριστούν με ακρίβεια αν και οι πρώτες εκτιμήσεις αποδίδουν την κατάρρευση στις μεγάλες ποσότητες νερού που δέχθηκε ο ποταμός.
Από την Πολιτική Προστασία και το κλιμάκιο των μηχανικών που βρίσκεται επί τόπου εξετάζεται η άμεση λήψη μέτρων καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος και για την γέφυρα τύπου μπέλει που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Θεογέφυρο.
Ο Δήμος Ζίτσας για την κατάρρευση του γεφυριού
Στις συνεχείς και πολυήμερες βροχοπτώσεις αποδίδει ο Δήμος Ζίτσας την κατάρρευση του Θεογέφυρου. H ευρύτερη περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως αρχαιολογικός χώρος και αποτελούσε πόλο έλξης εκατοντάδων τουριστών και επισκεπτών.
Ο Δήμος Ζίτσας από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το συμβάν, όπως τονίζει, ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας και παράλληλα ενημέρωσε με σχετικό έγγραφό του τους Βουλευτές Ιωαννίνων και το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες (Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και ΙΓΜΕ) προκειμένου όλοι μαζί να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την επόμενη μέρα.
https://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/59135-oloklirotiki-i-katastrofi-sto-theogefyro-foto

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ