11 συμβουλές για να μην πετάξετε ποτέ ξανά περισσεύματα τροφίμων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
IMG_7689Ανοίξτε το ψυγείο και δείτε τι έχετε εκεί. Υπάρχει μια πιθανότητα να βρείτε μαραμένα λαχανικά, γάλα αμφίβολης φρεσκάδας ή ένα φαινομενικά άδειο κουτί σάλτσας. Ίσως μπείτε στον πειρασμό να τα πετάξετε όλα, αλλά πρώτα σκεφτείτε να τα μετατρέψετε σε ένα υπέροχο γεύμα.
#11 Φτιάξτε ζύμη μπισκότων από βρώμη
Η βραστή βρώμη, χάνει γρήγορα τη γεύση της. Αν κατά λάθος μαγειρέψατε περισσότερη ποσότητα από όση θέλατε, κρατήστε όση έμεινε κα προσθέστε λίγο γάλα, ένα αβγό, μούρα, αλάτι και ζάχαρη. Έτσι, θα έχετε ένα καλό μείγμα ζύμης για να ψήσετε νόστιμα μπισκότα ή μάφιν.
#10 Προσθέστε μαραμένα βότανα και μανιτάρια στη σούπα
Μην ξεχάσετε να προσθέσετε καρότα, κρεμμύδια, πατάτες και μπαχαρικά. Στο τελικό στάδιο του μαγειρέματος, μπορείτε να συμπληρώσετε λίγες κουταλιές λιωμένης κρέμας τυριού, για να κάνετε τη σύσταση πιο παχιά. Αυτό το πιάτο θα εκτιμηθεί από τους νέους και τους ηλικιωμένους, και δεν απαιτεί κανένα κρέας.
#9 Χρησιμοποιήστε το παλιό ψωμί για να φτιάξετε τοστ
Είναι μια συμβουλή που ακολουθούσαν όχι μόνο οι γιαγιάδες, αλλά και ο διάσημος Βρετανός μάγειρας Τζέιμι Όλιβερ. Εκτός από το να φτιάξετε τοστ από παλιό ψωμί, προτείνουμε να το κάνετε μικρά κομματάκια και να το προσθέσετε σε σούπες, ζυμαρικά και στο ρολό κιμά για να κάνετε τα γεύματά σας ελαφρύτερα και λιγότερο δαπανηρά.
#8 Τα κομμάτια από σκληρό τυρί δεν καταστρέφουν το ζωμό
Τα τυριά όπως η παρμεζάνα για παράδειγμα, είναι αρκετά ακριβά, οπότε πρέπει κανείς να τα χρησιμοποιήσει στο μέγιστο βαθμό. Τα ξερά κομμάτια από αυτά τα τυριά, μπορούν να προστεθούν σε ένα ζωμό ώστε να κάνουν τη γεύση πιο πλούσια και πικάντικη.
#7 Μετατρέψτε τα υπολείμματα της Νουτέλα σε ρόφημα σοκολάτας
Τοποθετήστε στο δοχείο της Νουτέλα λίγο ζεστό γάλα, ανακατέψτε καλά και θα έχετε έτοιμο ένα ποτήρι ζεστής σοκολάτας.
#6 Χρησιμοποιήστε το γάλα για ψήσιμο
Μπορείτε να φτιάξετε αφράτες τηγανίτες, κρέπες, όλα τα είδη των κέικ και κάποια τυριά όπως ρικότα, που είναι αρκετά ακριβά στα καταστήματα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αγοράσετε ένα ποιοτικό γάλα και να βεβαιωθείτε πως τείνει να ξινίσει και όχι να μουχλιάσει.
#5 Φτιάξτε πίτσα με τα περισσεύματα των τροφίμων
Μπορείτε να αναμείξετε τα υπολείμματα του κέτσαπ και της μαγιονέζας, και να καλύψετε τη ζύμη με αυτά. Προσθέστε ψιλοκομμένα μανιτάρια, ντομάτες, βότανα, σαλάμι, λουκάνικα, ελιές, ψητά ή μαγειρευτά κρέατα, μαρούλι και οτιδήποτε σας αρέσει και υπάρχει στο ψυγείο. Πασπαλίστε τα με τριμμένο τυρί και ψήστε τα. Είναι ένας καλός τρόπος να εξοικονομήσετε χρήματα και να φτιάξετε ένα νόστιμο γεύμα.
#4 Ψήστε λαχανικά στο φούρνο
Πάρτε πιπεριές, ντομάτες, φασόλια, κρεμμύδια, κολοκυθάκια, μπρόκολα και άλλα λιγότερο φρέσκα λαχανικά που μπορείτε να βρείτε στο σπίτι σας, και βάλτε τα σε ένα δίσκο ψησίματος ή σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε κοτόπουλο ή ψάρι και τοποθετήστε τα πάντα στο φούρνο. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ γευστικό.
#3 Παγώστε τη σάλτσα που έμεινε
Αυτός είναι ένας τρόπος να διατηρήσετε διάφορες σάλτσες, ζωμούς, ελαιόλαδο με κομμένα βότανα ή ακόμη και κρασί. Τοποθετήστε τα σε παγοθήκες και καταψύξτε τα. Όταν τα χρειαστείτε, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε διάφορα πιάτα.
#2 Φτιάξτε πάστα ντομάτας από τις ώριμες ντομάτες
Αν οι ντομάτες σας αρχίζουν να χαλάνε, μην βιαστείτε να τις πετάξετε. Ξεφλουδίστε και σιγοβράστε τες σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Έπειτα, αναμείξτε την πάστα με σκόρδο. Μαγειρέψτε τη σάλτσα σας για 5-7 λεπτά, προσθέστε μυρωδικά για γεύση και μερικά βότανα στο τέλος.
#1 Κρατήστε νωπά τα λουκάνικα και το μπέικον, παγώνοντάς τα
Αυτό μπορεί να γίνει και σε άλλα προϊόντα κρέατος που βρίσκονται υπό άμεση απειλή αλλοίωσης. Είναι ιδιαίτερα βολικό αν σκοπεύετε να πάτε ταξίδι αλλά δεν έχετε αρκετό χρόνο για να φάτε τα τρόφιμα που αγοράσατε, πριν φύγετε.
Επιπλέον: Ελέγξτε την καταλληλότητα των τροφίμων ακόμη κι αν δεν είστε στο σπίτι
Κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης διακοπής ρεύματος, τα τρόφιμα στην κατάψυξη μπορεί να ξεπαγώσουν, πράγμα που ίσως να οδηγήσει σε βακτηριακή μόλυνση. Όταν το ρεύμα επιστρέψει, θα παγώσουν και πάλι. Πώς μπορείτε να μάθετε αν υπήρξε κάποια αλλοίωση στα προϊόντα, όσο βρισκόσασταν ταξίδι ή διακοπές;
Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να μάθετε τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος. Πάρτε ένα ποτήρι νερό και βάλτε το στην κατάψυξη. Όταν το νερό μετατραπεί σε πάγο, τοποθετήστε ένα κέρμα πάνω του και βάλτε το ποτήρι πίσω στην κατάψυξη. Όταν φτάσετε στο σπίτι, ελέγξτε το κέρμα. Αν βρίσκεται στο κάτω μέρος του ποτηριού, υπήρξε διακοπή ρεύματος και τα τρόφιμα ξεπάγωσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ