17/04/2021

ΙΔΟΥ Η ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΠΟΥ ΥΨΩΣΕ ΤΗΝ ΡΟΜΦΑΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

img 7279 1ΚΟΛΑΦΟΣ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ:«Οχι,δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα,εδώ πέρα υπάρχουν ποινικά αδικήματα,κι εγώ μιλάω μόνο για τους οποιουσδήποτε πολιτικούς προϊσταμένους,μιλάω για όλους αυτούς που έχουν εμπλακεί σε αυτήν την ιστορία» τόνισε και δικαιολογήθηκε: «Βαρέθηκα να ακούω τον καθέναν της δημοσιογραφίας,ο οποίος είτε θέλει να εξαφανίσει το θέμα,επειδή είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία,είτε έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του,να προσπαθεί να κολλήσει ετικέτες ή δήθεν στοχεύσεις σε κάθε πρωτοβουλία την οποία παίρνω».

Δείτε ποιά είναι:img 72921

Τι έγραφε ο Άρης Ραβανός στο Βήμα για την παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη:

Αγριεύει ο πόλεμος στην οικογένεια της Κεντροδεξιάς, με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να επιμένει στην ανάγκη σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αν και διαψεύδει ότι έχει στο στόχαστρο συγκεκριμένα πρόσωπα, ειδικά από τον χώρο της ΝΔ, κλιμάκωσε την επίθεσή της. Με επιστολή που έστειλε χθες στους πολιτικούς αρχηγούς ζήτησε τη συναίνεσή τους ώστε να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τα σενάρια ότι έχει στο επίκεντρο της κριτικής της κυρίως τον αντιπρόεδρο της ΝΔ κ. Δ.Αβραμόπουλο.

Πολλά έμπειρα στελέχη της ΝΔ θεωρούν ότι με την κίνησή της αυτή δεν στοχεύει μόνο στους υπουργούς Υγείας των κυβερνήσεων Καραμανλή, πρωτίστως τον κ. Αβραμόπουλο και δευτερευόντως τον κ. Ν.Κακλαμάνη, αλλά στέλνει και μήνυμα στη Ρηγίλλης. Ουσιαστικά, με την ενέργειά της _ όπως λένε τα ίδια στελέχη στο παρασκήνιο _ προειδοποιεί την ηγεσία της ΝΔ ότι εάν επιχειρηθεί εμπλοκή της στην υπόθεση της Siemens, με «γαλάζια» συμφωνία, θα υπάρξει μετωπική σύγκρουση.

Η ίδια επιχείρησε να διαψεύσει ότι στοχεύει κατά συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων και είπε στον Ρ/Σ Βήμα FM ότι δεν θέλει να βλάψει κανέναν και αρνήθηκε να μπει στη συζήτηση περί ονομάτων. «Οχι,δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα,εδώ πέρα υπάρχουν ποινικά αδικήματα,κι εγώ μιλάω μόνο για τους οποιουσδήποτε πολιτικούς προϊσταμένους,μιλάω για όλους αυτούς που έχουν εμπλακεί σε αυτήν την ιστορία» τόνισε και δικαιολογήθηκε: «Βαρέθηκα να ακούω τον καθέναν της δημοσιογραφίας,ο οποίος είτε θέλει να εξαφανίσει το θέμα,επειδή είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία,είτε έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του,να προσπαθεί να κολλήσει ετικέτες ή δήθεν στοχεύσεις σε κάθε πρωτοβουλία την οποία παίρνω».

Το καρφί ήρθε λίγο αργότερα, όταν δεν θέλησε να μιλήσει επί της ουσίας για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά ανέφερε με νόημα: «Δεν υπάρχει υπουργικό συμβούλιο που συζητήθηκε θέμα Υγείας που εγώ να ήμουν παρούσα». Λίγο αργότερα, η ίδια και οι βουλευτές της ΔΗΣΥ κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το ίδιο θέμα, ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο να εξηγήσει:

* Ποιοι ήταν οι ενδιάμεσοι στους οποίους αναφέρθηκε.

* Ποιοι πλούτισαν παράνομα από την υπόθεση της υπερτιμολόγησης την τελευταία δεκαετία των φαρμάκων και των ιατρικών υλικών.

* Εάν το κράτος προτίθεται να κινήσει διαδικασίες επιστροφής του παράνομου πλούτου.

?

Η πρώτη παραφωνία…

Αίσθηση προκάλεσε η στάση του νέου τομεάρχη Υγείας κ. Αθ.Γιαννόπουλου, υφυπουργού Υγείας επί υπουργίας των κκ. Αβραμόπουλου και Κακλαμάνη, που τόνισε στο Βήμα FM ότι δεν τον βρίσκει αντίθετο η πρόταση της κυρίας Μπακογιάννη. Με μια κίνηση που δημιούργησε πολλαπλά ερωτηματικά, ο άλλοτε πολιτικός φίλος της κυρίας Μπακογιάννη έριξε τη «ρουκέτα», σε μια χρονική στιγμή που στη Ρηγίλλης δεν έχει συζητηθεί το σχετικό θέμα.

«Τη σύσταση Εξεταστικής θα την αναλάβει η κυβέρνηση.

Δεν μπορεί να το κάνει η αντιπολίτευση.Μακάρι να την αναλάβει.Θα υπερψηφίσει η ΝΔ.Δεν έχουμε κανέναν λόγο να μην ψηφίσουμε εμείςαυτή την πρόταση» πρόσθεσε ο κ. Γιαννόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ