Σφαγή Κουλογλου-Σαλμα στο δελτίο ειδήσεων του Νίκου Χατζηνικολαου για τον υπουργο-προστατευόμενο μάρτυρα της #Novartis

 
410A57B2-9D9D-46AB-BBC0-F6D58FA5DD1AΣε νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση Novartis προέβη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο κ. Κούλογλου υποστήριξε πως υπήρξε ένας πρώην Υπουργός, ο οποίος ζήτησε να υπαχθεί ως προστατευόμενος μάρτυρας στο FBI.
Σε σχετική επισήμανση του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Στέλιος Κούλογλου επιβεβαίωσε πως αναφέρεται στον Μάριο Σαλμά. Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το FBI αρνήθηκε να θέσει τον πρώην Υπουργό της Νέας Δημοκρατίας σε αυτό το καθεστώς.
http://www.dailymotion.com/video/x6enqpa
 
 
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων παρενέβη ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς, ο οποίος διέψευσε ότι απευθύνθηκε στο FBI. Όπως είπε δεν έχει έρθει ποτέ σε επαφή με το FBI ούτε έχει ποτέ συναντηθεί με στελέχη του, ενώ σημείωσε ότι θα στραφεί νομικά εναντίον του κ. Κούλογλου.
Ο κ. Σαλμάς υποστήριξε ότι όντως εκείνος ήταν που ενημέρωσε τις αμερικανικές αρχές για τις πρακτικές της Novartis, ενώ αναφέρθηκε και σε επαφές από το 2015 με τον δικηγόρο Παύλο Σαράκη, ο οποίος εκπροσωπεί νομικά τα τρία στελέχη της εταιρείας που υπό το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα έχουν καταθέσει στοιχεία στο FBI.
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό , συναντήθηκε μόνο με στελέχη δικηγορικού γραφείου της Ουάσιγκτον που του ζήτησαν να καταθέσει στην Αμερική ως μάρτυρας επιβεβαίωσης και όχι ως προστατευόμενος μάρτυρας.
“Δεν δέχθηκα να πάω στο τέλος στην Αμερική ως μάρτυρας επιβεβαίωσης και αποφάσισα δέκα ημέρες πριν και να ενημερώσω την πατρίδα μου” τόνισε ο κ. Σαλμάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ