Η στρατηγική Τσίπρα για #Novartis οικονομία και Σκοπιανό!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΣε μια ομιλία με στρατηγικό προσανατολισμό προχώρησε ο πρωθυπουργός, ο οποίος εμφανίστηκε ανυποχώρητος στα τρία βασικά πολιτικά ζητήματα της περιόδου: Novartis, διαπραγμάτευση και ονοματολογικό.
Του Φοίβου Κλαυδιανού
Με την ομιλία αυτή ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε με σαφή τρόπο τους στόχους της κυβέρνησης στα τρία αυτά κομβικής σημασίας ζητήματα και παράλληλα ξεκαθάρισε τις κυβερνητικές θέσεις σε μια σειρά από μικρότερα θέματα που θα είναι καθοριστικά για τις εξελίξεις.
Σύμφωνα με κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες, η ομιλία αυτή αντικατοπτρίζει τη βούληση ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛ να λύσουν με ουσιαστικό τρόπο τα καυτά προβλήματα, εξαντλώντας σε αυτή την κατεύθυνση τον διαθέσιμο χρόνο που της έχει δοθεί από τους πολίτες, πριν απευθυνθεί πάλι σε αυτούς για να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη τους.
Ξεκινώντας από τη διαπραγμάτευση, ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι η συμφωνία για τη μεταμνημονιακή περίοδο δεν θα διαφέρει από τις άλλες χώρες που είχαν μνημόνιο, οι οποίες είχαν πέτυχαν μια καθαρή έξοδο. Επίσης, χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη πρόκληση της περιόδου τη συγκρότηση της ολιστικής αναπτυξιακής στρατηγικής, επιβεβαιώνοντας ότι αυτό το σχέδιο θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις συζητήσεις για τη μεταμνημονιακη εποπτεία και την περαιτέρω διευθέτηση του χρέους.
Σε ό,τι αφορά το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ο πρωθυπουργός μίλησε συγκαταβατικά για τον κόσμο των συλλαλητηρίων, αλλά εξήγησε με κάθετο τρόπο ότι έχουν άδικο. Με το τρόπο αυτό κατέστησε ως τη πιο αποτελεσματική στρατηγική της κυβέρνησης τη επίτευξη λύσης.
Τέλος, σε σχέση με τη Νοβαρτις, πέταξε το γάντι στη ΝΔ για τα όσα ισχυρίζονται στελέχη της περί σκευωρίας, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσκομίσει συγκεκριμένα ονόματα και αποδείξεις ή να σταματήσει της κατηγορίες για στήσιμο της υπόθεσης. Παράλληλα, εξέφρασε ανοιχτά τη θέση της Κυβέρνησης για τη μη παραγραφή των αδικημάτων για δωροδοκία και δεσμεύθηκε οτι θα ζητήθει αποζημίωσή από τη Νοβαρτις.
Με βάση όλα τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι οι επόμενοι μήνες έως το καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη στον δρόμο για τις εκλογές και ταυτόχρονα γεμάτοι πολιτική ένταση με τη ΝΔ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ