Εμετικά προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά της Ελλάδος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

turkish foreign ministry1
Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει αναλυτικά:

«Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σε ανακοίνωσή του σήμερα (13 Φεβρουαρίου) σχετικά με ένα επικίνδυνο περιστατικό που έλαβε χώρα στην περιοχή των βραχονησίδων Ίμια, ισχυρίζεται ότι ο Γενικός Γραμματέας του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών προέβη σε ‘ισχυρό διάβημα διαμαρτυρίας’ προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου μας.
Δυστυχώς, η ελληνική πλευρά με μία τέτοια ανακοίνωση, όπως έχουμε συνηθίσει επιχειρεί να εξαπατήσει την κοινή της γνώμη και να διαστρεβλώσει, όπως πάντα, την αλήθεια.
Στην πραγματικότητα ο Υφυπουργός του Υπουργείου μας τηλεφώνησε στον ΓΓ του Ελληνικού Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τα γεγονότα που έγιναν εξαιτίας των επικίνδυνων μανούβρων της ελληνικής ακτοφυλακής χθες στο βράδυ γύρω από τις βραχονησίδες των Ιμίων που ανήκουν στη χώρα μας.
Του είπε ξεκάθαρα ότι συνεχίζεται η εχθρική κατοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από αέρος και θαλάσσης και ότι δεν θα δείξουμε ανοχή σε αυτά, ότι δεν είναι προς το συμφέρων των δύο χωρών η κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και ότι πρέπει η ελληνική πλευρά να δώσει τέλος σε αυτές τις επικίνδυνες κινήσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ