Ξεκινούν οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΗΞεκίνησε από σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για υπαγωγή στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ρεύματος, με τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, ενώ θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης και οι ενδιαφερόμενοι θα χρησιμοποιούν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στη φορολογική βάση δεδομένων, TAXISnet, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ώστε να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να υποβάλουν την αίτηση.
Με τη νομοθεσία που ψηφίστηκε πρόσφατα δημιουργήθηκαν δύο κατηγορίες δικαιούχων:
– η πρώτη (ΚΟΤ Α) αφορά στους δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, οι οποίοι έχουν έκπτωση έως 70% στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος
– η δεύτερη (ΚΟΤ Β) περιλαμβάνει τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, για τους οποίους η έκπτωση φτάνει το 35%. Η πλατφόρμα θα έχει δυο διαφορετικά πεδία για τις αιτήσεις ανάλογα με την κατηγορία.
Σήμερα ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πρώτη κατηγορία, ενώ στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία και για τη δεύτερη. Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος μέχρι την 30ή Απριλίου, κατά την οποία όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν το χρόνο να υποβάλουν τη νέα αίτηση ένταξης, με βάσει τα νέα στοιχεία, ακόμα κι αν υπάγονται ήδη στο ΚΟΤ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ