Τι σχέση έχουν όλοι αυτοί με τον Λόρδο Βύρωνα?

Θαλεια Δραγώνα

dragona

Κατά την κυρία Θάλεια Δραγώνα, Ειδική Γραμματέα Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων, του Υπουργείου Παιδείας, «Είναι ρατσιστικό να δηλώνουμε ότι είμαστε Έλληνες» και «Μας έκαναν Έλληνες, ενώ δεν ήμασταν».

Μερικά απ΄ όσα γράφει στο βιβλίο της «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;»

1) Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού (σελ. 16).

2) Όποιος αξιολογεί τους Πολιτισμούς σε κατωτέρους και ανωτέρους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει! (σελ. 16). Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όποιον θεωρεί ανεπιθύμητους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (σελ. 20).

3) Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον Νεοελληνικό μας Πολιτισμό (σελ. 81), κι όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!… (σελ. 82).

4) Ένδειξη ρατσισμού και στείρου εθνοκεντρισμού είναι και ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες ήσαν πάντα οι αδικημένοι της Ιστορίας (σελ. 84) κι ότι για τις ήττες και τις καταστροφές που υποστήκαμε, φταίνε πάντα οι Μεγάλες Δυνάμεις.

5) Κλασική ένδειξη ρατσισμού είναι και η γνωστή ρήση «Όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί τρώγανε βελανίδια!» (σελ. 85). Ψιλο-ρατσισμός είναι επίσης το να ισχυρίζεσαι πως είμαστε οι συνεχιστές του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.

6) Εθνικιστικές τάσεις κρύβει και η επιθυμία να διδάσκεται στην μέση εκπαίδευση η αρχαία Ελληνική Γλώσσα (σελ. 86), ενώ το να μιλάμε για απόλυτη ομοιογένεια του πληθυσμού της Ελλάδος και να αποσιωπούμε την ύπαρξη χιλιάδων Εβραίων στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις επί 450 χρόνια είναι καθαρός ρατσισμός! (σελ. 95).

PressGr.eu
Μαρία Ρεπούση

Repousi

Η προτροπή της Ακαδημίας Αθηνών να αλλάξουν οι φράσεις «δημοκρατικός στρατός», «ψυχρός πόλεμος» κ.ά. δεν εισακούστηκαν. Οσον αφορά στα επίμαχα κεφάλαια περί Σμύρνης, Κύπρου κ.λπ., μένει να κριθεί εάν οι διορθώσεις που έγιναν θα κλείσουν τα στόματα των επικριτών.

*Οπως είναι γνωστό, το πολυσυζητημένο «συνωστίζονταν στο λιμάνι» για τη Μικρασιατική Καταστροφή έγινε ότι «οι Ελληνες εγκατέλειψαν την πόλη υπό δραματικές συνθήκες».

-Στο Κυπριακό, τέλος, η φράση η «Κύπρος διχοτομείται» αντικαταστάθηκε από τη διατύπωση «η Κύπρος διαιρείται», ενώ ο τίτλος του σχετικού εδαφίου από «κυπριακό ζήτημα» έγινε «κυπριακό πρόβλημα».
Ελευθεροτυπία
Θεόδωρος Σκυλακάκης/Μιχάλης Τρεμόπουλος

Ψήφισε… φιλοτουρκικά

skylakakisbellturkiyenormal TREMOPOYLOS

Σοβαρότατο ολίσθημα δύο Ελλήνων ευρωβουλευτών έγινε την Πέμπτη, όταν οι κ. Τρεμόπουλος (Οικολόγοι) και Σκυλακάκης (ΝΔ) υπερψήφισαν τροπολογία η οποία εξισώνει την Τουρκία και την Κύπρο σε ό,τι αφορά τις ευθύνες για επίλυση του Κυπριακού.

Τσετίν Μανατζή

«Κομμάτι του τουρκικού έθνους η μειονότητα»

Άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

cetin mandaci

Είναι η γνώμη μου ή κάνω λάθος? Μας έχει πιάσει Εθνική παράλυση? Ο Τούρκος φτάνει στο Λαύριο και εμείς παραμένουμε “νηφάλιοι”. Ο Cetin κάνει δηλώσεις περί “αναπόσπαστου κομματιού του μεγάλου τουρκικού έθνους είναι η μειονότητα της Θράκης” και ο κος Λοβέρδος, λέει (μέσα στη Βουλή) ελάτε ρε παιδιά, ένα λαθάκι ήτανε, καλά πόσο σημασία να του δώσουμε (όχι με αυτά τα λόγια, αλλά εγώ αυτό κατάλαβα). Και ιδού άρθρο της ΕΞΠΡΕΣ όπου αναφέρονται τα εξής “Τη στάση της κυβέρνησης να αποφεύγει ενέργειες ή δηλώσεις που θα οξύνουν την ένταση και θα οδηγήσουν στην κλιμάκωση της κρίσης, στηλίτευσε τόσο η εκπρόσωπος Άμυνας του ΠΑΣΟΚ όσο κι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.” Καλά μας δουλεύετε όλοι? Τόσο πολύ αγαπάτε τις καρέκλες σας και αφήνετε να μας εξευτιλίζουν δημοσίως? Και περιμένετε να σας ψηφίσουμε στις εκλογές? Μα τα έχετε τελείως χαμένα?
Αϊσέλ Ζεϊμπέκ
Αϊσέλ Ζεϊμπέκ: Το καμάρι της Νέας Δημοκρατίας και του Παντείου!

zeibek1

Πώς θα σας φαινόταν αν μια υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας παρουσιαζόταν και σας έλεγε ότι η μειονότητα στη Θράκη ανήκει στην Τουρκία; Κι όμως αυτή η υποψήφια υπάρχει και το όνομα αυτής: Αϊσέλ Ζεϊμπέκ.

Η Αϊσέλ Ζεϊμπέκ μας απασχόλησε καιρό με τις αρλουμπολογίες της. Ήδη από τα χρόνια φοίτησής της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου φυτευτή μπήκε στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, των Ηρακλείδη, Χριστόπουλου, Πεσμαζόγλου και Ρήγου, φίλη του Ιού της Ελευθεροτυπίας και του Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, ετοιμαζόταν χρόνια για την σημερινή της προσπάθεια να μπει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Διαβάστε το απόσπασμα που έστειλε στον Ιό της Ελευθεροτυπίας και θα καταλάβετε: (12/06/2004) ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ένα τόσο σοβαρό λάθος εκ μέρους του κ. Παπανδρέου να παρασυρθεί από αντί-μειονοτικούς κύκλους και να επιλέξει τον κ. Καπζά Μουζαφέρ στην 13η θέση του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ. Ο εν λόγω υποψήφιος έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα με την έκδοση πομακικού λεξικού και εφημερίδας που δεν εκφράζουν τη μειονότητα και στοχεύουν στη διάσπασή της (…) Η Ν.Δ παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Καραμανλή ότι ‘θέλει να αγκαλιάσει τη μειονότητα’, δεν βρήκε ούτε καν μια τιμητική θέση στη λίστα της για έναν εκπρόσωπό της (…) Η ψηφοθηρική αντιμετώπιση της τουρκικής μειονότητας από τα δύο κυρίαρχα κόμματα και η αδιαφορία των υπολοίπων, δεν μπορεί παρά να διαψεύσει τις ελπίδες της για πολιτική ισοτιμία και αξιοπρέπεια. Οποιοι θέλουν να την ‘κερδίσουν’ θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τις απόψεις της και πραγματικά να θέλουν να την εκπροσωπήσουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο”.

Δείτε επίσης το Δελτίο Τύπου του Παρατηρητηρίου για την 7χρονη τότε Αϊσέλ πάτα εδώ

Αυτή λοιπόν την Τουρκάλα πράκτορα ο κύριος Καραμανλής απαιτεί να ψηφίσουμε. Φαίνεται πως δεν του έφταναν τα αυτογκόλ στη Θράκη καθώς έχει ρίξει πολύ νερό στα αυλάκι του κουμπάρου του. Και να ταν μόνο αυτό. Ο επίσης υποψήφιος της Ν.Δ., επίσης μουσουλμάνος, Μπουδούρ Αχμέτ που αποτελούσε μέχρι πρόσφατα πρόεδρος οικοδόμων, κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση χρημάτων από το ταμείο των οικοδόμων με αποτέλεσμα να διαγραφεί με απόλυτη πλειοψηφία ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

** Το καμία δεν αναφέρεται στο ότι ο Λόρδος Βύρων ήταν Φιλλέλην άρα αυτοί είναι Ανθέλληνες αλλά στο ότι ο Λόρδος Βύρων ήταν Άγγλος ενώ αυτοί δεν είναι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ