Ο Κήπος με τις Πέτρες (φωτογραφίες)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

stone garden
Στα ανατολικά της πόλης Σιρτζάν στην επαρχία Κέρμαν του Ιράν, βρίσκεται ένα αξιοθαύμαστο μέρος, που δείχνει αρκετά παράξενο. Είναι ο Κήπος με τις Πέτρες ή αλλιώς το Bagh-e Sangi.

Στη μέση του πουθενά, εκατοντάδες ψηλά ξερά δέντρα ορθώνονται πάνω από την άμμο, ενώ από τα κλαδιά τους κρέμονται μικρές και μεγάλες πέτρες, εκ των οποίων ορισμένες ζυγίζουν πάνω από 9 κιλά.
Ο απίστευτος κήπος κρύβει μία ανθρώπινη ιστορία.
stone garden1
Δημιουργήθηκε από τον Ντάρβις Καν Εσφαντιάρπουρ (Darvish Khan Esfandiyarpour), ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα ακοής. Ξεκίνησε να κρεμάει τις πέτρες, από χοντρά καλώδια και μεγάλα σχοινιά, το 1961.
Ήταν μια σιωπηλή διαμαρτυρία ενάντια στην αγροτική μεταρρύθμιση του καθεστώτος του Ρεζά Σαχ, από την οποία ο Ντάρβις έχασε μέρος της γης του, συμπεριλαμβανομένου του πραγματικού του κήπου.
Με τα χρόνια, ο κήπος πήρε ένα νέο νόημα, καθώς τοποθετούνταν κάποιο καινούργιο δέντρο κάθε φορά που συνέβαινε κάποιο σημαντικό γεγονός στη ζωή του ιδιοκτήτη του. Ο Ντάρβις Καν Εσφαντιάρπουρ πέθανε το 2007, σε ηλικία 90 ετών, και θάφτηκε στον βραχώδη κήπο του.
stone garden2
Κάθε χρόνο, τουλάχιστον 6.000 άνθρωποι επισκέπτονται τον Κήπο με τις Πέτρες, για να δουν τον χώρο της διαμαρτυρίας του.
[snoopit24.com]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ