Ανταπόκριση από την παρέμβαση ενάντια στην απλήρωτη-ανασφάλιστη εργασία στην "εθελοντική ΜΚΟ" του "tvxs.gr"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CEBACEBFCF8DCEBBCEBFCEB3CEBBCEBFCF85
ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ!
logo
“Η συνέλευση μας μετά από την πετυχημένη παρέμβαση στο portal “news247 “αποφάσισε να παρέμβει αυτή τη φορά στο site «tvxs.gr», όπου γνωρίζουμε ότι πέρα από ελάχιστους κανονικούς εργαζόμενους, το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιογραφικής δουλειάς παράγεται από απλήρωτους και ανασφάλιστους εργαζόμενους, οι οποίοι δηλώνονται ως «εθελοντές» και στους οποίους δίνεται η υπόσχεση ότι…
ύστερα από μια απλήρωτη εξάμηνη «μαθητεία» θα μονιμοποιηθούν. Σε όσους/ες ξεπέρασαν το 6μηνο δίνεται που και που ένα ξεροκόμματο με “μπλοκάκι” με την υπόσχεση εκ μέρους του κ. Κούλογλου ότι θα βρεθούν λεφτά σε μέλλοντα χρόνο. Η σημερινή μας παρέμβαση σε ένα “αριστερο/εναλλακτικό” Μέσο με συγκεκριμένα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως το «tvxs.gr», αποτελεί έναν ακόμη μικρό σταθμό στη γενικότερη πορεία ανάδειξης στη δημόσια σφαίρα των «αόρατων» κι επισφαλών εργαζόμενων, που κρύβονται πίσω από τις ορατές πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Όλα τα παραπάνω εκφράζονται στο κείμενο που μοιράστηκε στους/στις εργαζόμενους/ες που συναντήσαμε σήμερα (02/12), επισκεπτόμενοι «απρόσκλητοι» τα γραφεία του «tvxs.gr».
Εδώ το κείμενο
Οι εργασιακές παρεμβάσεις σε τέτοιου είδους μιντιακά «μαγαζιά», πέρα από την επικοινωνία με τους εργαζομένους, μας προσφέρουν απείρου κάλλους διάλογους με τους προϊσταμένους/οικονομικούς διευθυντές, που αναλαμβάνουν την υπεράσπιση της επιχείρησης στην οποία εργάζονται. Η πρώτη απάντηση που δίνεται στις καταγγελίες μας είναι πανομοιότυπη: «Δεν ισχύουν αυτά που λέτε, εδώ δεν υπάρχουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι εργαζόμενοι». Φαίνεται ότι όσο πιο εκτεταμένο είναι το φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας, τόσο και ακόμη περισσότερο αποτελ! εί θέμα ταμπού για τις επιχειρήσεις των ΜΜΕ, είτε αυτές ανήκουν σε δεξιούς, είτε σε αριστερούς (εντός/εκτός εισαγωγικών) ιδιοκτήτες. Επίσης, η άρνηση αυτής της πραγματικότητας είναι αν μη τι άλλο ενδεικτική για την ποιότητα της «αντικειμενικής και αξιόπιστης» ενημέρωσης, που παρέχεται από τις βιομηχανίες των ΜΜΕ.
Μετά λοιπόν από την εκστόμιση της παραπάνω φράσης-άρνησης και από την οικονομική διευθύντρια του «tvxs.gr», της ζητήσαμε να την επαναλάβει γιατί θέλαμε να την ξανακούσουμε μπροστά στους απλήρωτους και ανασφάλιστους εργαζόμενους στους οποίους μοιράζαμε την προκήρυξή μας. Η εν λόγω κυρία δεν μας έκανε τη χάρη και άλλαξε τροπάριο, επαναλαμβάνοντας ότι το site συνεργάζεται με «φίλους» και «εθελοντές». Όταν της ζητήσαμε να μας διευκρινίσει αν το «tvxs.gr» είναι κάποιου είδους ΜΚΟ ή επιχείρηση, μας έδωσε την εξής χαρακτηριστική απάντηση: «Δηλαδή ε! σείς όταν βάφετε το σπίτι σας δεν καλείτε τους φίλους σας να σας βοηθήσουν;». Μια απάντηση ενδεικτική για το πώς τα αφεντικά των ΜΜΕ αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους τους: Ως φιλικά εργατικά χέρια που βοηθούν να κατασκευαστεί και να χρωματιστεί η εικόνα της επιχείρησης τους, επειδή «γουστάρουν» κι όχι επειδή αναζητούν «ποταπά» πράγματα, όπως μια εργασία που να τους προσφέρει τα αυτονόητα: σταθερό μισθό και ασφάλιση.
Τέλος, όπως όλα τ’ αφεντικά, η συγκεκριμένη προϊσταμένη προσπάθησε να μας «στριμώξει» ζητώντας από τους/τις εργαζόμενους/ες να επιβεβαιώσουν μπροστά της «αν έχουν κάποιο πρόβλημα με τη δουλειά». Αφού της ζητήσαμε να κόψει τους εκβιασμούς, αποχωρήσαμε ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την επόμενη «ΜΚΟ» στην οποία λαμβάνουν χώρα τέτοιου είδους ενημερωτικά «μαστοριλίκια»…”
http://katalipsiesiea.blogspot.com/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ