ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΟΦΣΟΡ! Έτσι έβγαζαν δισεκατομμύρια στο εξωτερικό από τις ελληνικές τράπεζες οι αετονύχηδες, με πολιτική κάλυψη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 74821Τριγωνικές συναλλαγές με αχυρανθρώπους, ξέπλυμα μέσω αγοράς μετοχών και φυγάδευση δισεκατομμυρίων στο εξωτερικό

Έρχεται θύελλα αποκαλύψεων, παραπομπές και προφυλακίσεις για το νέο γιγαντιαίο σκάνδαλο

ΦΥΓΑΔΕΥΣΗ δισεκατομμυρίων από τις ελληνικές τράπεζες με το κόλπο των τριγωνικών συναλλαγών, μέσω offshore, τις οποίες διαχειρίζονταν αχυράνθρωποι τραπεζικών στελεχών, ξέπλυμα μαύρου χρήματος με συμμετοχές σε αυξήσεις κεφαλαίου, ύποπτες συναλλαγές με αγνώστου ταυτότητας επιχειρηματικούς παράγοντες που σχετίζονταν με καζίνο και εταιρείες οπλικών συστημάτων και πλήθος άλλων παρανομιών, έχουν εντοπίσει οι αρμόδιοι δικαστές μετά από εξονυχιστικό έλεγχο στις τράπεζες.

Πρωταγωνιστές του γιγαντιαίου σκανδάλου είναι πρώην μεγαλόσχημοι τραπεζίτες, επιχειρηματίες και ισχυροί παράγοντες της διαπλοκής.

Το παλιό τραπεζικό σύστημα, όπως αποκαλύπτουν τα ντοκουμέντα – φωτιά που βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης λειτουργούσε με μαφιόζικες πρακτικές, ενώ η διαπλοκή με το πολιτικό και το μιντιακό σύστημα ήταν απόλυτη.

Γι΄ αυτό οι τραπεζίτες είχαν εξασφαλίσει ιδιότυπη ασυλία, μέχρι που κατέρρευσαν οι τράπεζες και οι δανειστές απαίτησαν τα κεφάλια τους.

Οι πολιτικοί τους προστάτες έχασαν την εξουσία και δεν μπόρεσαν να τους προστατεύσουν, ενώ οι παράγοντες της διαπλοκής έχασαν τις ντουντούκες και βρέθηκαν οι ίδιοι υπόδικοι για θαλασσοδάνεια και άλλες απάτες.

Η μεγάλη έρευνα που διεξάγουν οι οικονομικοί εισαγγελείς αλλά και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Τραπέζης της Ελλάδος, αποκαλύπτουν πράματα και θάματα.

Κορυφαίοι τραπεζίτες είχαν στήσει σύστημα με offshore εταιρείες, τις οποίες διαχειρίζονταν αχυράνθρωποι για τις ανάγκες του ξεπλύματος.

Εκατοντάδες εκατομμύρια κατευθύνθηκαν σε συγγενικά πρόσωπα ή σε επιχειρηματικές δραστηριότητες που λειτουργούσαν ως πλυντήρια για την εξαφάνιση του μαύρου χρήματος.

Ακόμα και το σύστημα των λαδωμάτων της NOVARTIS περνούσε από τις τράπεζες – πλυντήρια.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί διαπίστωσαν ότι οι αυξήσεις κεφαλαίου που γίνονταν τα τελευταία χρόνια ήταν στην κυριολεξία – μαϊμού και οι υποτιθέμενοι επενδυτές ήταν αχυράνθρωποι τραπεζιτών που πάρκαραν για ένα διάστημα μεγάλα ποσά που είχαν σε offshore για να τα ξεπλύνουν και στη συνέχεια τα εξαφάνιζαν.

Το παλιό τραπεζικό σύστημα είχε αναλάβει ακόμα και τη διακίνηση του βρόμικου χρήματος, που προέρχονταν από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Εκατοντάδες υποθέσεις βρίσκονται ήδη στα χέρια των δικαστών, ενώ σύντομα θα σκάσει σαν βόμβα ένα πόρισμα – φωτιά που αφορά στις δραστηριότητες μιας μεγάλης τράπεζας.

Στη συνέχεια έρχεται η σειρά των πρώην στελεχών μιας δεύτερης μεγάλης τράπεζας.

Δικαστικές πηγές κάνουν λόγο για αναμενόμενο κύμα παραπομπών και προφυλακίσεων.

Η διερεύνηση των τραπεζικών σκανδάλων συμπαρασύρει και πολλούς μεγαλόσχημους οικονομικούς παράγοντες, αλλά και το σύστημα της διαπλοκής στα μέσα ενημέρωσης.

Οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές και είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσουν ισχυρούς κραδασμού ς με δεδομένο ότι όλο αυτό το κύκλωμα προστατεύονταν από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Kontranews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ