ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ (ΠΕΜΠΤΗ 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

kairos6
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στα νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού, Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018. Τα φαινόμενα στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα θα είναι τοπικά έντονα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας πάντως ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με τα φαινόμενα μέχρι αργά το βράδυ να περιορίζονται στα βορειοδυτικά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 14 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 18, στην Κεντρική Ελλάδα από 6 έως 19 βαθμούς, στην Ήπειρο από 8 έως 17, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 10 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 20 και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 18 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς σχεδόν θυελλώδεις και τις βραδινές ώρες σε βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικούς και ενισχυόμενοι σε θυελλώδεις, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση.
Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα βροχής και γρήγορη βελτίωση με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικούς με εντάσεις 7 έως 8 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν σημαντικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε τις πρωινές ώρες βροχές με μικρή πιθανότητα καταιγίδας. Για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένεται να επικρατήσουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 10 έως 17

ΔΗΜΟΦΙΛΗ