Οι κόκκινες μπανάνες (Red bananas), παράγονται στην Αυστραλία και ξεχωρίζουν για την κοκκινωπή-μωβ φλούδα τους. Όταν ωριμάσουν, έχουν μια σάρκα που έχει χρώμα κρεμ προς ανοιχτό ροζ.
Επίσης, είναι γλυκύτερες από τις κίτρινες ποικιλίες Cavendish, και έχουν μια ελαφρά γεύση που θυμίζει μάνγκο.
Η επιστημονική ονομασία της κόκκινης μπανάνας είναι Musa acuminata και είναι πιο γνωστή ως μπανάνα της Ντάκα.
Αυτή η ποικιλία περιέχει περισσότερη βήτα καροτίνη και βιταμίνη C απ’ ότι η κίτρινη μπανάνα. Περιέχει επίσης, κάλιο και σίδηρο. Όσο πιο κόκκινος είναι ο καρπός, τόσο περισσότερη η καροτίνη και τόσο υψηλότερο το επίπεδο της βιταμίνης C.
Όπως και με τις κίτρινες μπανάνες, οι κόκκινες ωριμάζουν εντός ολίγων ημερών, σε θερμοκρασία δωματίου, και είναι καλύτερο να αποθηκεύονται εκτός ψυγείου.
Τρώγονται με τον ίδιο τρόπο όπως και οι κίτρινες μπανάνες, ωμές με το ξεφλούδισμα του καρπού, ενώ τρώγονται ψητές ή τηγανιτές. Συνήθως, όμως, πωλούνται αποξηραμένες.
[snoopit24.com]